Conecteaza-te cu noi

Gorj

Ploaie de remize!

Publicat

pe

De la instalarea lui Marcel Ploaie pe banca tehnică, echipa gorjeană a obținut doar remize

În etapa a XIII-a din Liga2, CS Pandurii Târgu Jiu a bifat a treia remiză consecutivă, scor 1-1, la Motru, cu ASU Politehnica Timișoara. Fără titularii Mera, Poparadu și Sorescu, dar cu severineanul Coadă, fost la CSS Drobeta Tr.Severin, în primul 11, bănățenii s-au văzut conduși în minutul 27, prin fundașul Daniel Lung, care a reluat în poartă, din 4 metri, balonul ricoșat din apărătorii adverși (foto, faza gol). Prima ocazie o avuseseră oaspeții, în minutul 16, când balonul trimis cu capul, de Krausz, a șters transversala. Deși a controlat partea secundă, ASU Politehnica a egalat de-abia în prelungiri, când lovitura liberă executată de Predescu a fost reluată cu capul, în plasă, de Raul Krasz. S-a încheiat 1-1 și Pandurii a rămas fără victorie de 7 etape. Gorjenii au câștigat ultima data în runda a VII-a, scor 2-0 la Balotești. Pe teren propriu, la Motru, fosta vicecampioană a României încă n-a cunoscut gustul succesului.

Fară victorie de 7 etape!

Nu am făcut un meci strălucit. Probabil că a intervenit și teama aceasta de victorii. Am condus până în minutul 90, dar n-am fost atenți la o lovitură liberă, la o fază fixă. Așa am făcut și la Arad, am condus cu 2-0 și am fost egalați. E adevărat, cei de la Timișoara și-au creat câteva ocazii bune, noi mai puține. Repet, nu am făcut nici noi un meci foarte bun, dar nici Timișoara nu a jucat strălucit. Ne-au dominat puțin fizic, iar în repriza a doua era normal să vină peste noi, pentru că am pasat mult în propriul teren. Cum spuneam, probabil avem un anumit trac la jocurile de acasă. Va trebui din nou să ne recuperăm în deplasare punctele pierdute la Motru. Sperăm să reușim acest lucru săptămâna viitoare, la Miroslava.”, a declarat tehinicianul gorjenilor, Marcel Ploaie, la conferința de presă de după meci.

De partea cealaltă, antrenorul Bogdan Andone consideră că echipa sa a pierdut două puncte în Oltenia. “Au fost două reprize diametral opuse. În prima repriză, ne-am creat trei situații mari de a marca, la scorul de 0-0, după care am primit gol la o fază fixă, dintr-o învălmășeală în careul nostru. Repriza a doua am controlat-o în totalitate, am pus presiune pe adversari și am marcat. Am mai avut două-trei situații de poartă, pe care nu am reușit să le finalizăm, din păcate. În opinia mea, am pierdut astăzi două puncte. Dacă marcam din șansele pe care ni le-am creat, mai ales la 0-0, cu siguranță altfel am fi gestionat meciul și am fi avut mari șanse să câștigăm. Golul egalizator a venit, din păcate, prea târziu. Ați văzut, și după ce am marcat, în minutele rămase, am pus presiune pe poarta celor de la Pandurii, am avut acea lovitură liberă, un corner… Consider că băieții meritau astăzi să câștige meciul. Îi felicit pentru atitudine. A fost foarte greu pentru ei să intre puțin în ritmul jocului, pentru că veneam după acea victorie cu UTA, care ne-a golit de toate resursele, atât cele fizice, cât și cele mentale. Am avut astăzi jucători care au jucat cu febră, jucători la care s-a resimțit oboseala”, a declarat Andone.

Nu-și face iluzii de promovare

Dacă Marin Condescu crede în continuare în promovarea “pandurilor”, desi gorjenii se află tocmai pe locul 14, la 5 puncte sub bănățeni, tehinicianul echipei din Timișoara nu crede că ASU Politehnica poate emite pretenții la Liga 1: “Trebuie să fim obiectivi. Călărașiul are zece victorii la rând, Hermannstadt are și ea o constanță în rezultate. E foarte greu să ajungi în acest sezon la primele două poziții. Și chiar la locul al treilea, pentru care se luptă formații foarte puternice din punct de vedere financiar, cum sunt Chindia, Mioveni, FC Argeș, chiar Afumați… Sunt, deci, câteva echipe bune pentru nivelul Ligii a II-a, care își doresc cu siguranță acest loc 3”.

Andone a avut cuvinte de laudă și la adresa Pandurilor:„În primul rând, doresc să îi felicit pe adversarii noștri. Pandurii formează o echipă tânără, plină de entuziasm, cu jucători de calitate. Îl felicit și pe domnul Condescu, cel care încearcă să mențină această echipă în viață, cu toate problemele care sunt la club. Pandurii a fost în ultimii ani una dintre protagonistele Ligii I, a participat și în cupele europene, iar din acest punct de vedere merită felicitări. Acum se bazează pe jucători tineri, la UTA au avut șapte jucători U21 în teren. Sunt jucători cu calitate și care au nevoie de meciuri pentru a crește”.

LIGA 2: Pandurii Târgu Jiu – ASU Politehnica Timișoara 1-1 (1-0)

Pandurii Târgu Jiu (antrenor Marcel Ploaie): Stanca (cpt.) – Homei, Brînzan, D. Lung, Șendroiu (52, Vl. Bujor) – Dănăricu (70, Durkovic), Raiciu – Pîrvulescu (46, Drugă), Dodoi, Vasilescu – C. Rus.
Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia (cpt.), Krausz, Taub – Ignea, Coadă (87, Țugui), Topic (17, Ghinescu) – Predescu, Bădăuță, Plămadă (46, Staicu).

Stadion Minerul, Motru, spectatori 500

© 2021. Toate drepturile rezervate.