duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Diferența la gigacalorie, nesubvenționată de Primăria Craiova

Diferența de 16 lei, cu care ar urma să se mărească prețul gigacaloriei la nivelul municipiului Craiova, nu va fi subvenționată de către Primăria Craiova. Municipalitatea consideră că mărirea poate fi suportată de către populație, având în vedere că este de doar circa 7,5%.

Nu se pune în calcul ca această mărire să fie subvenționată, pentru că este o mărire destul de modică, cu 16 lei. Această mărire a avut la bază controlul Curții de Conturi, astfel încât să putem să ne încadrăm cu planul de reorganizare. În acest moment, față de RADET, care a mărit prețul cu 35%, noi avem o mărire de doar 7,42% și, atunci, am hotărât ca mărirea de 16 lei să fie suportată de către populație (…) Pe această cale, as vrea să transmit populației și asociațiilor de proprietari să încerce să facă plățile măcar restante către SC Termo. După cum bine știți, SC Termo este în insolvență și, pe această cale, anunțăm că nu va fi furnizat agentul termic”, a explicat viceprimarul Stelian Bărăgan, în cadrul unei conferințe de presă.

Gigacaloria va ajunge, astfel, la 236,86 de lei, de la 220 de lei, conform unui punct peste ordinea de zi care urmează să fie supus votului consilierilor locali la ședința ordinară de astăzi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai puține zile fără apă caldă

Totodată, acesta a precizat că agentul termic va fi întrerupt, la nivelul întregului municipiu, până pe 10 septembrie. Inițial, municipalitatea anunțase această întrerupere, datorată reviziei anuale, de pe data de 4 septembrie și până pe 15 septembrie, însă de comun acord cu CET 2 și CEO s-a ajuns la această înțelegere.

Politica