duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii vor scoate mai mult din buzunar pentru gigacalorie

Prețul plătit de craioveni pentru căldură ar urma să crească, conform unui punct peste ordinea de zi ce va fi supus votului consilierilor locali la ședința ordinară de joi. Consumatorii vor plăti cu 16 lei mai mult pe gigacalorie.

„Se aprobă preţul local la energia termică produsă, distribuită şi furnizată din centralele termice, pe bază de gaze naturale, în cuantum de 348,71 lei/Gcal, exclusiv T.V.A., pentru agenţii economici şi în cuantum de 414,96 lei/Gcal, inclusiv T.V.A., pentru populaţie. Se aprobă tariful de distribuţie a energiei termice, prin punctele termice, în cuantum de 110,31 lei/Gcal, exclusiv T.V.A., pentru agenţii economice şi în cuantum de de 131,27 lei/Gcal, inclusiv T.V.A., pentru populaţie. Se aprobă preţul de distribuţie şi furnizare a energiei termice, prin punctele termice, în cuantum de 234,14 lei/Gcal, exclusiv T.V.A., pentru agenţii economici şi în cuantum de 278,63 lei/Gcal., inclusiv T.V.A., pentru populaţie. Se aprobă tariful la energia termică facturată populaţiei, în cuantum de 236,86 lei/Gcal”, se arată în proiectul de hotărâre. Până la această modificare, prețul gigcaloriei este de 220 de lei.

Reamintim că, în urmă cu circa o săptămână, la sediul Primăriei Craiova a avut loc o întâlnire care a avut ca subiect principal situația legată de furnizarea energiei termice, în perioada sezonului rece 2017-2018 și la care au participat conducerea Primăriei, Ministrul Secretar de Stat din Ministerul Energiei, conducerea Complexului Energetic Oltenia și a Colegiului Director și administratorii judiciar și special ai SC Termo SRL. Aceștia au stabilit plățile pe datorii ale Termo SRL, însă nu au precizat cum au făcut acest lucru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cu această ocazie, au fost stabilite măsurile și condițiile legate de plata facturilor SC Termo SRL către Complexul Energetic Oltenia și de furnizarea agentului termic pentru craioveni. Prin efortul conjugat al tuturor factorilor implicați și, în urma discuțiilor de la sediul Primăriei, putem să-i asigurăm pe toți locuitorii Municipiului Craiova, racordați la sistemul centralizat al orașului, că nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic, în perioada amintită”, au transmis reprezentanții municipalității, după întâlnirea amintită.

Politica