vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Controale dispuse de Prefectură la pieţele, târgurile şi bâlciurile din judeţ

Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a dispus, luni, desfăşurarea unei serii de acţiuni de control în pieţele, târgurile, bâlciurile şi la diverse evenimente organizate în localităţile judeţului. Acţiunile vor fi desfăşurate de reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt și Direcției de Sănătate Publică Olt.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, acţiunile vizează realizarea unui înalt nivel de protecție a populației. Prefectul Silviu Neacșu a avut, luni, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt și Direcției de Sănătate Publică Olt.

În cadrul discuțiilor s-au stabilit, în scopul realizării unui înalt nivel de protecție a populației, două direcții de acțiune. Astfel, vor fi efectuate verificări privind respectarea prevederilor legale în materie, de către o comisie mixtă constituită prin ordin de prefect, formată din reprezentanți ai Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, Direcției de Sănătate Publică Olt, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt și Instituției Prefectului – Județul Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Membrii comisiei vor desfășura, în principal, următoarele: acțiuni de control în piețe, târguri, bâlciuri, la evenimente speciale organizate de către autoritățile administrației publice locale (ex. ziua comunei); acțiuni de control la chioșcurile aflate în incinta unităților de învățământ și în apropierea acestora; acțiuni de control la unități de cazare turistică și de agrement, precum și la unități de alimentație publică (restaurante, terase, cofetării, patiserii, operatori economici care organizează mese festive cu diverse ocazii – nunți, botezuri etc); acțiuni de control la unitățile care comercializează produse second hand; acțiuni de verificare a condiţiilor în mijloacele de transport public în comun; orice alte acțiuni de control pe care le consideră necesare.

Perioada de desfășurare a controalelor va fi 1 – 30 septembrie 2017, constatările și măsurile dispuse urmând a fi prezentate în cadrul primei ședințe a Colegiului Prefectural”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, aceleaşi acțiuni vor fi incluse în Planul de control propriu al Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, pentru perioada 1 septembrie 2017 – 31 decembrie 2017.

Constatările și măsurile dispuse în acest caz vor fi prezentate lunar, în cadrul ședințelor Colegiului Prefectural”, mai spun reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

Politica