luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gata cu parcările la nimereală/ Încep ridicările de mașini în Craiova!

RAT Craiova va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar după jumătatea lunii august. Activitatea se va desfășura, momentan, cu o autoutilitară închiriată, până când se va definitiva procedura de achiziție a celorlalte două autoutilitare, care a devenit publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) în cursul zilei de marți. Cei care vor parca neregulamentar vor trebui să plătească o taxă de 300 de lei/mașină pentru ridicare, transport și depozitare, și una de 150 de lei dacă ajung la „locul faptei” înainte ca mașina să fie transportată la locul de depozitare. Același lucru îl vor păți și cei care vor parca aiurea în Centrul Istoric, după ce regulamentul de acces în zonă va fi modificat.

RAT Craiova va primi autoutilitara pentru care a semnat contractul de închiriere după jumătatea lunii august, astfel că va putea începe desfășurarea activității de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în municipiul Craiova.

Contractul de închiriere a fost semnat, iar pe data de 9 august intră în vigoare. Termenul de livrare a mașinii închiriate este de șapte zile, astfel că, pe data de 16 august, ar trebui ca autoutilitara să ajungă la RAT SRL”, a explicat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform SEAP, prețul de închiriere este de 50.000 de lei, iar „perioada de valabilitate contractului va fi de 4 luni de la data semnarii acestuia, cu posibilitatea de prelungire a valabilității prin act adițional. Pretul este ferm, în lei, fără TVA, pe întreaga perioadă de valabilitate a contractului, inclusiv pe perioada prelungirii valabilității acestuia prin act adițional”.

Procedura pentru cumpărarea a două autoutilitare de ridicare, lansată în SEAP

RAT SRL a ales să închirieze o astfel de autoutilitară pentru a nu bloca activitatea de ridicare până la achiziționarea pentru societate a unor alte două autoutilitare cu platformă. Procedura de achiziție a acestora, care să ridice mașinile parcate neregulamentar din municipiul Craiova, este, în sfârșit, vizibilă pentru toată lumea, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Documentația a fost trimisă mai demult către SEAP, însă a fost nevoie de mai multe modificări la aceasta. Suma pusă la bătaie de RAT SRL pentru acest contract este de 922.000 de lei fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 28 august.

Termenul de livrare pentru aceste două autoutilitare este de maxim 60 de zile de la semnarea contractului de furnizare. Totodată, ofertantul care va câștiga procedura de achiziție este obligat să efectueze o zi de instruire a personalului achizitorului, care include modul de operare și mentenanța primară pentru autoutilitară.

300 de lei/mașină ridicată

Tariful pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost aprobat în Consiliul Local la ședința de la finele lunii iulie.

Cei care vor parca neregulamentar și vor avea ghinionul să aibă mașinile ridicate de către RAT SRL vor trebui să scoată din buzunar diverse sume de bani pentru a-și recupera vehiculul. Conform Hotărârii de Consiliu Local, tariful va fi de 300 de lei/vehicul/24 de ore (inclusiv TVA) pentru activitatea de ridicare, transport și depozitare. Dacă mașina nu apucă să fie dusă la locul de depozitare și proprietarul se prezintă la locul ridicării, tariful va fi în cuantum de 150 de lei/vehicul (inclusiv TVA), pentru activitatea de ridicare. Un alt tarif este cel de 10 lei/zi (inclusiv TVA) pentru depozitare. Costul amintit se calculează pe intervale de 24 de ore începând cu momentul depozitării, nefracționat.

Conform proiectului de hotărâre, tariful ar urma să intre în vigoare la 60 de zile de la data aprobării Hotărârii de Consiliul Local.

Nu scapă nici cei care parchează aiurea în Centrul Istoric

Reamintim că municipalitatea mai are în dezbatere publică modificarea regulamentului de acces în Centrul Istoric, în cadrul căruia ar urma să existe reglementarea care va interzice staționarea/parcarea autovehiculelor pe zonele pietonale sau în alte locuri decât în cele cu destinația de parcare (excepție făcât cele pentru aprovizionare, în condițiile regulamentului amintit). Proiectul supus dezbaterii publice poate fi consultat pe site-ul Primăriei Craiova, la secțiunea „Consultare publică”. Cei interesați pot depune propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la proiectul supus consultării, până la data de 27.08.2017, la Centrul de Informatii pentru Cetățeni din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, str A.I. Cuza nr. 7, prin fax: 0251.411.561 sau la adresa de e-mail [email protected].

Politica