vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copil înecat într-un lac de pescuit neîngrădit

Un băiat, de 15 ani, din județul Olt, s-a înecat, duminică, într-un lac de pescuit din comuna Tufeni. Lacul, ce aparține lui Costinel Alecsandrescu, fost director al Ansamblului “Doina Oltului”, trimis în judecată pentru delapidare, era neîngrădit spun polițiștii care au deschis un dosar pentru ucidere din culpă în cazul băiatului înecat.

Băiatul se afla, împreună cu alți doi adolescenți, într-o barcă, pe lacul cu pricina care are dimensiunile 20 x 20 metri și 4 metri adâncime. La un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut în apă. Scafandrii olteni l-au recuperat și l-au adus la mal, unde medicii de la Ambulanță au încercat să-l resusciteze. Manevrele nu au dat însă rezultat, fiind declarat decesul.

În urma evenimentului, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, deocamdată, nefiind pusă sub învinuire vreo persoană. Polițiștii au constatat că lacul face parte dintr-o proprietate privată, dar nu este împrejmuit și nu există indicatoare, în zonă. Proprietarul lacului nu era prezent, în momentul producerii tragediei, însă va fi audiat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lacul este  proprietatea fostului director al Ansamblului „Doina Oltului” și, potrivit edilului din Tufeni, Eugen Șotae, zona de agrement nu are autorizație de la primărie.

Costinel Alecsandrescu a fost trimis în judecată, anul trecut, pentru delapidare, fals în înscrisuri și fals intelectual, după ce și-ar fi însușit, potrivit procurorilor slătineni, materiale de construcții de aproape 125.000 lei care, în acte, erau destinate renovării sediului ansamblului. În plus, Alecsandrescu ar fi folosit artiștii de la “Doina Oltului” în spectacole pentru care banii au fost încasați de firma lui, nu de ansamblul folcloric, fiind vorba de aproape 300.000 lei.

 

 

Politica