duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Granitul, deteriorat pe mai multe porțiuni în centrul Craiovei

Granitul de pe anumite porțiuni din proiectul de reabilitare al Pieței „Mihai Viteazul” și al Căii Unirii a început să se deterioreze. Pe lângă faptul că acesta este neplăcut din punct de vedere estetic, în anumite zone acesta ar putea pune probleme și pietonilor. Cel mai relevant caz, sesizat de mai multe persoane, este pe porțiunea dintre Palatul Administrativ – Prefectura Dolj – și BCR.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a spus că se cunosc aceste probleme, care au apărut în mai multe zone cu granit.

Au fost inventariate de Regia de Fond Locativ, care are în administrare aceste zone. Cred că sunt într-o procedură de a achiziționa granitul – nu știu dacă vor mai găsi același tip de granit, dar ceva asemănător -, ca să înlocuiască tot ceea ce este deteriorat. Am văzut și spre fosta Bancă Țiriac, când se coboară înspre zona Pieței Vechi, mai sunt și acolo câteva porțiuni, și chiar pe la fântâni au mai apărut zone și mai este o porțiune deteriorată, cea de la intrarea în Prefectură și Consiliul Județean, cea utilizată acum, și în partea stângă, și în partea dreaptă, unde sunt cele două parcări. Sunt niște dale de beton vechi care sunt foarte deteriorate și care o să intre în reabilitare odată cu A.I. Cuza”, a explicat primarul Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

granit-centrul-vechi-1

Pe lângă granitul deteriorat din zonele amintite, și în Centrul Istoric au apărut să apară, în câteva cazuri, plăci de granit rupte sau dezlipite de la locul lor. Proiectul a fost realizat pe fonduri europene și se află în garanție. Mihail Genoiu a spus că aceste reparații ar urma să fie făcute la toamnă.

În Centrul Istoric sunt în garanție, sunt pe stoc toate materialele. Am zis să nu facem sesizarea în perioada asta de vară, când este mai multă promenadă, poate undeva mai în toamnă, când se strică vremea, să nu afectăm activitatea (din Centrul Istoric – n.r.) care și așa e destul de redusă ca timp”, a punctat Genoiu.

Politica