joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Podul de la Găneasa de pe DN 64, reconstruit abia anul viitor

Drumarii olteni speră că vor fi urgentate procedurile de atribuire a lucrării de construcţie a podului peste pârâul Valea Negrişoara, pe DN 64, în Găneasa, unde traficul rutier a fost închis şi se desfăşoară pe o variantă provizorie de ocolire.

 

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, a declarat pentru Jurnalul Olteniei că podul ar putea fi construit, cel mai devreme, anul viitor, dacă procedurile de achiziţie vor fi finalizate, în acest an. El a adăugat că toate procedurile se vor derula prin Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

„Proiectul era al companiei, dar a fost mutat la DRDP Craiova. Deci toate procedurile se vor desfăşura prin Direcţie, iar acest lucru ar trebui să urgenteze treaba. Anul acesta nu se va face, dar măcar să terminăm cu procedurile de achiziţie, cu licitaţia, cu contestaţiile, ca să ştim constructorul. Construcţia propriu-zisă a podului ar dura undeva la şase luni”, a declarat Motorga.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la începutul acestei luni, traficul rutier a fost deschis pe varianta de ocolire provizorie a Drumului Naţional 64, în comuna Găneasa, amenajată de lucrătorii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina. Aici este impusă o restricție de tonaj de 3,5 tone.

Traficul rutier pe Drumul Național 64 a fost închis total în localitatea Găneasa, unde un pod care traversează pârâul Valea Negrişoara a fost avariat de precipitaţii. DN 64 face legătura cu județul Vâlcea, existând o singură variantă ocolitoare pe Drumul Județean 677, prin localitatea Salcia.

Politica