duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițist din Dolj, cercetat penal după ce a încercat să facă o glumă anunțând pe internet că are de vânzare o bombă

Un polițist din județul Dolj este cercetat penal, după ce a încercat să facă o glumă publicând pe un site de anunțuri o fotografie cu un dispozitiv exploziv din al Doilea Război Mondial și anunțând că dorește să îl vândă.

Polițistul, în vârstă de 34 ani, ajutor de șef de post în comuna doljeană Coțofenii din Față, este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce a fotografiat un dispozitiv exploziv găsit de un cetățean, ulterior publicând imaginea pe un site de anunțuri, specificând că are o bombă pe care vrea să o vândă cu 5.000 lei.

Dosarul este înregistrat pe 279, nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Cercetarea nu a fost încă finalizată, este în curs”, a precizat Ion Daniel Burcă, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dispozitivul exploziv a fost găsit de un cetățean din Coțofenii din Față pe data de 31 mai, pe malul Jiului. Până ca pompierii să ajungă la fața locului să preia obiectul, Marius Jipea, ajutor şef la Postul de Poliție din comună a fotografiat bomba de aruncător calibru 82 mm. La câteva zile, a publicat imaginea pe internet, susținând că vine o bombă de aruncător.

Anunțul său a ajuns în atenția procurorilor. Polițistul le-a spus anchetatorilor că a vrut să facă o glumă. Cu toate acestea el este acum cercetat penal, iar după ce ancheta procurorilor va fi finalizată, va trebui să răspundă și în fața șefilor de la Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj.

Bomba de aruncător nu se află în posesia polițistului, fiind preluată, din locul în care a fost găsită, de pompierii doljeni și dusă într-un loc sigur.

Politica