vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveni dispăruți înainte de a fi condamnați pușcărie pentru evaziune fiscală, prinși în Italia și extrădați

Doi craioveni, soț și soție, dați în urmărire internațională după ce au fost condamnați definitiv în urmă cu două luni la 10, respectiv 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, au fost prinși în Italia și extrădați. Ei au ajuns luni, 12 iunie a.c., în Penitenciarul Rahova. Craiovenii fac parte dintr-o grupare acuzată de evaziune fiscală  cu fier vechi în valoare de peste 7,3 milioane de lei. Este vorba despre cinci persoane, patru dintre acestea administratori de firme, reţeaua fiind destructurată  în urma unei acţiuni de amploare a poliţiştilor doljeni desfăşurată  în martie 2014. Ceilalți trei inculpați au fost încarcerați deja în PMS Craiova.

Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, luni, 12.06.2017, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri împreună cu polițiști din cadrul Centrul de Cooperare Polițienească Internațională au preluat din Roma- Italia două persoane, din municipiul Craiova, urmărite la nivel național și internațional. Este vorba despre Iulian Gavrilă, de 41 de ani, din municipiul Craiova, condamnat la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, și Liliana Gavrilă, de 34 de ani, din municipiul Craiova, condamnată la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.Cei doi craioveni, care se sustrăgeau de la executarea pedepselor, erau dați în urmărire internațională din luna mai, după ce în aprilie fuseseră condamnați definitiv, iar acum au fost încarcerați în Penitenciarul Rahova.

Cei doi fac parte dintr-o grupare infracțională destructurată pe 19 martie 2014. Reamintim că, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj, sprijiniţi de mascaţi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj şi ofiţeri de specialitate din cadrul Serviciului de Informaţii  şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj, au făcut atunci 10 percheziţii la adrese din municipiul Craiova  şi din comuna doljeană  Lipovu, la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală  şi folosirea creditului într-un scop contrar intereselor societăţii. Din cercetările oamenilor legii s-a stabilit că  Mureş  Iorgu, de 24 de ani, Silvia Gavrilă, 30 de ani, Iulian Gavrilă, de 37 de ani, toţi din Craiova  şi Stela Radu, de 40 de ani, din oraşul Segarcea, judeţul Dolj, în perioada 2010 – 2011, respectiv ianuarie 2013 – ianuarie 2014, în calitate de asociaţi ori administratori ai unor societăţi comerciale, toate cu sediul în Craiova, au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor documente fictive privind achiziţia unor importante cantităţi de deşeuri feroase  şi neferoase de la societăţi fantomă, diminuând astfel obligaţiile fiscale datorate bugetului consolidat al statului de cele trei societăţi, cu suma totală  de peste 7.300.000 lei. Totodată, oamenii legii au stabilit căMureş  Iorgu, în calitate de administrator la două  societăţi comerciale, a folosit în scop contrar intereselor celor două  societăţi suma de 9.000.000 lei, iar pentru a se sustrage verificărilor financiar – contabile, a declarat fictiv sediul uneia din firme la o altă locaţie.
Mureş  Iorgu, Iulian Gavrilă  şi Stela Radu au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă  de 30 de zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, pe 14 iulie 2014, s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Mureş  Iorgu, Silvia Gavrilă, Iulian Gavrilă, Stela Radu  şi Elena Dumitrescu au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de evaziune fiscală. În octombrie 2014 au fost eliberaţi sub control judiciar.

Pe 17 iunie 2016 , judecătorii Tribunalului Dolj au pronunțat sentința pe fond. Astfel, Radu Stela a primit 3 ani închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 5 ani, Iorgu Mureş – 5 ani închisoare cu executare, Gavrilă  Iulian tot 5 ani închisoare cu executare, Gavrilă  Nicoleta Silvia – 3 ani închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 5 ani, iar Dumitrescu Ramona Elena a primit 2 ani închisoare cu suspendare pe durata termenului de încercare de 4 ani.

Atât inculpații, cât și procurorii au declarat apel, soluționat pe 21 aprilie a.c. de Curtea de Apel Craiova. Instanța a majorat pedepsele inculpaților, care au primit între 5 și 10 ani de pușcărie: Radu Stela – 5 ani închisoare, Iorgu Mureş – 10 ani închisoare, Gavrilă  Nicoleta Silvia- 8 ani închisoare, Gavrilă  Iulian – 10 ani închisoare, iar Elena Ramona Dumitrescu – 6 ani închisoare. Iorgu Mureș, Elena Dumitrescu și Stela Radu au fost prinși și încarcerați, în timp ce Iulian și Silvia Gavrilă au fost dați în urmărire, întrucât au dispărut.

Politica