Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa, deschisă în Oltenia

Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa a fost inaugurată, marți, la Slatina, de către oficialii Grupului Prysmian, noua facilitate de producţie aflându-se în Parcul Industrial de la marginea municipiului.

Inaugurarea s-a făcut în prezenţa bordului Grupului Prysmian, a ambasadorului Italiei la Bucureşti, E.S. Marco Giungi, a reprezentantului Secretariatului General al Guvernului României, Gabriel Stănescu, dar şi a oficialităţilor locale, printre care preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, prefectul judeţului, Silviu Neacşu, primarul Slatinei, Emil Moţ.

Această nouă fabrică face parte din seria investițiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică și electrice, în valoare de 250 de milioane de euro pe o perioadă de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producție de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip și utilizează cele mai avansate tehnologii industriale și know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi rețele de telecomunicații de mare viteză. „În calitate de lider mondial în această industrie, suntem ferm angajați să susținem nevoile guvernelor și operatorilor de telecomunicații pentru dezvoltarea de noi rețele de bandă largă, continuând să investim în capacitățile de fibră optică și cabluri, precum și în noile tehnologii și know-how”, a afirmat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

În ultimii cinci ani, Prysmian a investit aproape 60 de milioane de euro în România pentru a dezvolta noi capacităţi la fabrica din Slatina, punând bazele care vor permite ţării să devină un centru european de excelenţă şi inovare pentru cablurile optice, precum şi un centru tehnologic de vârf pentru cabluri de înaltă şi medie tensiune de transmitere a energiei electrice.

Noua fabrica de la Slatina se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 28.000 metri pătraţi, are un design modular, care poate fi uşor extins în cazul în care ar fi nevoie. Este amplasată în interiorul noului parc industrial Slatina Milcov, din a cărui suprafaţă disponibilă aproape 40% a fost achiziţionată de Prysmian în 2015.

Construcţia a început în octombrie 2015 şi a durat 11 luni, iar producţia urmează să înceapă în iunie 2017. La Slatina, aproape 1.000 de angajaţi Prysmian produc cabluri optice şi electrice, 80% din produse fiind exportate în întreaga lume. „Suntem interesaţi să facem din Slatina un centru major de excelenţă pentru industria de cabluri optice şi cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locaţie reconfirmă angajamentul nostru, în timp ce parteneriatul solid cu autorităţile locale şi naţionale oferă perspective şi mai bune pentru viitoarele investiţii. Există două componente deosebite cu care ne mândrim: echipa cu înaltă calificare şi echipamentele de ultimă generaţie. De aceea, produsele Prysmian din Slatina au o valoare adăugată semnificativă”, a concluzionat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

Populare

Recomandări

Accident cu 3 victime pe DN 65

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident...

Femeie mușcată de câine pe o stradă din Calafat

O femeie de 76 de ani, din municipiul Calafat...

Gorj. Accesul spre Rânca, permis doar mașinilor 4X4 și celor echipate cu lanțuri

Accesul spre stațiunea Rânca, pe DN 67C, este permis...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 30.01 – 05.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...