vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liberalii au câștigat primăria Târgu Jiu

După 17 ani de administrație social-democrată, târgujienii vor fi conduși de un liberal. Candidatul PNL, Marcel Romanescu, a câștigat alegerile de duminică cu un scor de 51,72%, urmat fiind de candidatul PSD, la o distanță considerabilă, cu scorul de 34,75%.

Marcel Romanescu a postat, duminică seara, pe Facebook, un mesaj de mulțumire pentru cetățenii din Târgu Jiu.

Sloganul de mai jos rămâne valabil. Vom începe o muncă titanică! Vă mulțumesc tuturor cetățenilor din acest oraș, oraș pe care vreau să-l facem cadou copiilor noștri, așa cum se cuvine!!!”, a scris Romanescu, la o fotografie care conține mesajul „Dacă nu schimbi nimic, nimic nu se schimbă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, și marele perdant al alegerilor, Aurel Popescu, a postat pe rețeaua de socializare un mesaj în care îl felicită pe Marcel Romanescu.

Dragi târgujieni, rezultatele arată că opțiunea electoratului s-a îndreptat, de această dată, către liberali. Ca orice om politic matur, respect alegerea tuturor celor prezenți la urne. Mulțumesc celor care au avut încredere în mine şi m-au votat. Mergem mai departe, iar timpul va demonstra că tot ce am trecut în programul meu se va pune în practică pentru că soluțiile de finanțare sunt viabile. Îl felicit pe Marcel Romanescu pentru reuşită şi îi urez succes!”, a postat Popescu pe Facebook.

Prezența la vot în municipiul Târgu Jiu a fost de 29,92%. Ca număr de voturi, la alegerile din Târgu Jiu, candidatul PSD Popescu Aurel a obţinut 8.200 de voturi, Miruţă Radu de la USR – 979 de voturi, Lădaru Eduard de la ALDE – 509 voturi, Grădinaru Daniela de la PMP – 359 de voturi și Romanescu Marcel de la PNL – 12.203 voturi. 1.091 de voturi a obţinut independentul Caragea Viorel şi alte 250 independentul Caralicea Gheorghe. Procentul este 34,75% – PSD, 4,14% – USR, 2,15% – ALDE, 1,52% – PMP, 51,72% – PNL, 4,62% – Caragea şi 1,05% – Caralicea.

Primar ALDE în Drăguțești

De asemenea, alegeri au avut loc și în comuna Drăguțești. Acolo, noul primar vine din partea ALDE. Acesta a obținut 58,41% din sufragii, echivalentul a 1.719 voturi. Candidatul PSD, Gheorghe Butan, a obținut 1.092 de voturi (37,1%), cel al PNL, Ionuț Crăc, 87 de voturi (2,96%), iar candidatul PMP, Ion Covrig, a obținut 45 de voturi (1,52%).

Politica