duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Brancardierul de la Morga Slatina şi alţi şase traficanţi, reţinuţi de procurorii DIICOT

Şapte dintre membrii reţelei de trafic de droguri din Slatina, destructurată marţi de procurorii DIICOT şi poliţişti, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, printre aceştia numărându-se liderul grupării, brancardierul de la Morga Slatina.

Cei şapte reţinuţi sunt: Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, liderul grupării, şi Ana Lilea, partenera acestuia, Marius-Ionuţ Manda, Claudiu-Silviu Manda, Petrişor-Rareş Denghel, Cezar-Bogdan Jumate şi Ilie-Leonard Lale, zis „Doc” sau „Leo”, brancardierul de la Morga Slatina.

Procurorii DIICOT urmează să ceară, în cursul zilei de astăzi, emiterea pe numele acestora a unor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şase percheziţii domiciliare au fost efectuate, marţi dimineaţă, de procurorii DIICOT Olt, împreună cu poliţiştii şi jandarmii,la Slatina, pentru destructurarea unei reţele de trafic de droguri de mare risc. 53 de persoane au fost aduse pentru audieri, la sediul SCCO Olt.

Surse din rândurile anchetatorilor au declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că grupul de traficanţi a fost constituit, în cursul anului 2016, de un bărbat din Slatina, Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, ajutat de o femeie, tot din municipiu. Ulterior, alte 13 persoane s-au alătura grupării, acestea ocupându-se de vânzarea substanţelor psihoactive.

Printre traficanţi se numără un brancardier de la Morga Spitalului Slatina, Ilie-Leonard Lale, zis „Doc” sau „Leo” şi partenera acestuia, o asistentă a unităţii spitaliceşti, Cristina-Oana Dinu.

De asemenea, anchetatorii au reuşit să identifice 37 de consumatori.

1,5 miliarde lei vechi şi peste şase mii de euro au fost găsiţi de procurori şi poliţişti, în locuinţa brancardierului de la Morga Slatina şi a asistentei, în urma percheziţiilor de marţi dimineaţă.

Potrivit surselor Jurnalul Olteniei, cei doi aveau în locuinţă şi droguri, asistenta  Cristina-Oana Dinu încercând să scape de substanţele psihoactive aruncându-le la toaletă. Procurorii şi poliţiştii au ridicat, din locuinţa brancardierului de la Morga Slatina şi a asistentei, 1,5 miliarde lei vechi şi peste şase mii de euro.

Aceleaşi surse spun că membrii reţelei de trafic de droguri îşi făceau veacul în jurul Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina şi în zona Pieţei Progresul.

Politica