luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina: Anchetă după ce sute de peşti morţi au fost descoperiţi pe râul Olt

Garda de Mediu, Direcţia Sanitar – Veterinară şi Administraţia Bazinală încearcă să stabilească motivul pentru care sute de peşti morţi au fost descoperiţi plutind pe râul Olt, în urmă cu două seri.

Reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Olt, DSVSA Olt şi Administraţia Bazinală Olt au prelevat probe de apă şi peşti şi se aşteaptă rezultatele, pentru a se putea stabili ce s-a întâmplat.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Olt, Aura Mandache, a declarat că încă nu s-a stabilit cauza decesului faunei piscicole.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am primit o informare, marţi, de la cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor că au apărut peşti morţi pe apă. Imediat, o echipă de la noi a mers la faţa locului. Nu ştim încă motivul, dar s-au luat probe şi de apă şi de peşti”, a afirmat Mandache.

Responsabilul în comunicare de la Administraţia Bazinală Olt, Mihaela Coca, a precizat că au ridicat peste 60 de bucăţi de peşti.

„Au fost ridicate probe din apă şi 60 de bucăţi de peşte. În acest moment, nu se cunoaşte cauza. Cei mai mulţi erau în zona Plajei Olt, au mai rămas mai multe bucăţi foarte mici care erau prinse în vegetaţie”, a spus Mihaela Coca.

Şi inspectorii DSVSA Olt au prelevat probe. Iniţial, aceştia solicitaseră sprijinul pompierilor de la Detaşamentul Slatina, care nu au mai acţiona pentru că medicii au putut în cele din urmă preleva probe.

Astfel, probele de peşte au ajuns în Laboratorul DSVSA Olt, iar directorul Veronel Bolborea a precizat că se aşteaptă rezultatele.

„Nu avem niciun rezultat la acest moment, nu au fost finalizate testele. Cel mai probabil, vineri, vom avea primul buletin de analiză”, a spus Bolborea.

Politica