luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fără buget, fără aparatură, SCJU plutește în derivă

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova nu are nici până în ziua de astăzi buget și nici contractul semnat cu Casa Asigurărilor de Sănătate. Cel puțin asta susțin sindicaliștii care se uită cu groază la aparatura care nu mai funcționează de luni bune. La asta se mai adaugă și reparațiile și modernizările care au demarat în spital și care au transformat secții întregi în adevărate șantiere pline de praf și moloz.

Cu toate că ne apropiem de jumătatea anului, nici până acum cel mai mare spital din Oltenia nu are un buget și un contract semnat cu CAS. Asta înseamnă că nu există nici contracte pentru mentenanța și repararea aparatelor stricate, care nu sunt deloc în număr mic.

„Aparatele de anestezie de exemplu nu mai funcționează. Avem rapoarte peste rapoarte făcute, am făcut neumărate sesizări, nu avem altă variantă decât să așteptăm, nu se știe până când”, spune Ionel Cotojman, liderul sindicatului Sanitas. Cu toate că există oameni angajați în spital care să se ocupe de repararea anumitor aparate, care să facă evaluarea, aceștia nu se dau în vânt după muncă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Există un departament care ar trebui să se ocupe de aceste aparate, să facă o evaluare și să repare acolo unde se mai poate face, dar acest departament e la stat… degeaba. Între timp, noi nu putem să ne facem treaba, se perturbă toată activitatea. Le-am tot spus, însă fără niciun rezultat”, a mai declarat Cotojman.

Nou născuții, mutați la 2

La toate acestea se mai adaugă și faptul că unele secții sunt în acest moment în renovare, ceea ce face ca nervii angajaților să fie întinși la maxim. Secția de Terapie Intensivă copii și Nou-Născuți a fost deja aproape mutată la Filantropia din cauza lucrărilor care se fac aici. „În urma unui acord cu Ministerul Sănătății, la Spitalul Filantropia au fost duse paturi, iar angajați de la noi lucrează, câte o lună, prin rotație, prin transfer la Filantropia. Pacientele care nasc sunt duse acolo, pentru că nu se pot efectua nașteri aici, din cauza lucrărilor care au loc în secție”, a mai spus Cotojman.

Am încercat să luam legătura pentru un punct de vedere și cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, Bogdan Fănuță, însă acesta, ca de obicei, nu a fost de găsit.

Anamaria TURMACU

Politica