sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tramvaiele noi, la pachet cu mai multe investiții

Municipalitatea craioveană așteaptă, în aceste zile, să primească de la RAT SRL caietul de sarcini pentru proiectul de fonduri europene ce vizează achiziția de tramvaie noi. Pe lângă acestea, urmează să fie prinse în proiect, printre altele, și calea de rulare dintre zonele Ford și Calul Mort, dar și substațiile de redresare. În plus, vor fi incluse și lucrări de sistematizare a circulației.

Recent, s-a împlinit un an de când municipalitatea a dat în folosință calea de rulare a tramvaielor, precum și tramvaiele reabilitate în regie proprie. De atunci, de pe 4 mai 2016, cele 14 tramvaie au parcurs nu mai puțin de 670.000 de kilometri pe rutele deja binecunoscute.

Proiect integrat pentru achiziția unui număr de 8-10 tramvaie

Policlinica Buna Vestire Craiova

În aceste zile, Primăria Craiova așteaptă de la SC RAT SRL caietul de sarcini pentru proiectul pe care dorește să îl depună pentru accesarea de fonduri europene, pe Axa 4.1.

Acesta este primul mare proiect pe care o să îl scriem pentru a accesa fonduri europene. Este vorba despre un proiect integrat pentru achiziția unui număr de 8-10 tramvaie, în care vom include și reabilitarea căii de rulare, între zona Calul Mort și Ford, substațiile de redresare ale tramvaielor, cât și sistematizarea circulației”, a explicat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

Din păcate, în ceea ce privește tramvaiele existente, acestea nu vor avea montate, cel puțin în acest an, sisteme de aer condiționat. Investiția nu a fost prinsă în bugetul RAT SRL de pe acest an, și asta pentru că, deși s-a scos la licitație de trei ori achiziția de astfel de sisteme, niciun ofertant nu s-a înscris la procedură.

Astfel de proiecte ar urma să fie făcute și pentru achiziția de autobuze noi, pe fonduri europene. Autobuzele de pe traseele din oraș, 140 la număr, au parcurs, anul trecut, 5 milioane de kilometri. RAT SRL dorește să achiziționeze, din fonduri proprii, cinci autobuze second hand, pe lângă cele cinci pe care municipalitatea le-a comandat deja de la Solaris, în baza acordului-cadru existent. Acestea ar trebui să ajungă în Craiova la finele lunii iunie.

Politica