joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inundaţii în mai multe localităţi din Vâlcea

Un sat întreg a rămas izolat în comuna Milcoiu, judeţul Vâlcea, după ce mai multe poduri şi podeţe au fost luate de ape şi locuitorii din alte zone având probleme din cauza inundaţiilor.
O viitură formată pe râul Comanca a fost atît de puternică încât a rupt toate cele şapte podeţe care făceau legătura cu satul Valea Comancei din comuna Milcoiu, informează Europa FM.
27 de case au rămas izolate, iar reprezentanţii Comitetului Local pentru Situații de Urgenţă au dus în sat oamenilor apă potabilă şi pâine.
În comuna Frâncesti, într-o zonă deluroasă, un pod aflat în construcţii a fost rupt de şuvoaiele de apă venite de pe versanţi, iar trei drumuri comunale pietruite au fost distruse, iar în Bărbăteşti s-a reactivat alunecarea de teren şi a rupt un drum comunal pe o lungime de aproximativ 20 de metri, mai scrie sursa citată.

Marţi, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru evacuarea apei din curțile a 7 gospodării în localitățile: Popești (6 gospodări) și Șirineasa (o gospodărie).

Pe timpul nopţii s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, din comuna Stoeneşti, iar miercuri s-a intervenit în localitatea Ocnele Mari, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie și dintr-un lac, care din cauza blocării canalelor de scurgere se revărsa, punând în pericol o gospodărie. Pompierii vâlceni au intervenit şi în Râmnicu Vâlcea pentru îndepărtarea a circa 500 kg de pământ si arbori, ce au căzut pe strada Stăncioiului din cauza unei alunecări de teren și au blocat accesul în 5 gospodării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Județul Vâlcea s-a aflat sub atenționare hidro COD GALBEN pe afluenții Oltului până miercuri la ora 16:00, iar în această săptămână s-au înregistrat 3 atenționări nowcasting de Cod Galben pentru frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și averse de ploaie care pot depăși 20-25 l/ mp, precum si scurte intensificări ale vântului.

Politica