joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Cal scos din fosă septică de pompieri, la Husnicioara

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în data de 2 mai a.c., la 27 de intervenţii, dintre care: 22 de urgenţe medicale şi cinci situaţii de urgenţă.

Pompierii mehedințeni salvează și cai nu numai oameni. Cel mai recent caz s-a petrecut în satul Peri, comuna Husnicioara. Intervenția a fost dificilă dar s-a încheiat cu succes. Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de transport și şase pompieri militari, în satul Peri, comuna Husnicioara, pentru salvarea unui animal (cal) căzut într-o fosă septică. Salvatorii au acționat cu accesoriile din dotare pentru scoaterea calului, cu o greutate de circa 800 – 1.000 kg, din fosa septică a cărei adâncime era de circa trei metri. Animalul a fost scos, în viață, și predat proprietarului.

Marţi, 2.05.2017, la ora 9:32, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o ambulanță S.M.U.R.D., pe strada Cicero din municipiul Dr. Tr. Severin, la un accident rutier, în care un biciclist a fost acroșat de un autoturism. În urma accidentului a rezultat o victimă, bărbat, în vârstă de circa 29 ani, cu leziuni uşoare. Paramedicii S.M.U.R.D. au acordat primul ajutor medical victimei, care acuza dureri la membrul inferior drept, ulterior, fiind transportată la U.P.U. din Dr. Tr. Severin pentru efectuarea de investigații medicale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ora 9:35, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu opt pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Topolniței, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fast-food din vecinătatea unui complex comercial. La sosirea echipajelor de intervenţie, s-a constatat că incendiul era lichidat. A ars doar funinginea de pe coșul de evacuare a fumului, nefiind înregistrate pagube materiale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de evacuare a fumului necurățat de funingine.

La ora 11:17, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de transport, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Dumitru Ghiață, pentru salvarea a două pisici dintr-un copac. Salvatorii au acționat cu ajutorul scării de fereastră, pentru coborârea celor două pisici, de la o înălțime de circa cinci metri, aflate în imposibilitatea de a coborî.

La ora 13:15, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu nouă pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Crihalei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La sosirea echipajelor de intervenţie, s-a constatat că incendiul a fost lichidat de către proprietar. Au ars elementele combustibile ale compartimentului motor (instalația electrică şi cea de alimentare cu combustibil, dar şi acumulatorul auto). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de scurgerile de lichide combustibile.

Politica