joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mulțescu: „Ne așteaptă un meci foarte greu cu Astra”

Ieșită din lupta pentru titlu, CSU Craiova se bate acum pentru o clasare pe podium, de preferat locul doi, și pentru câștigarea Cupei României. Sâmbătă, de la ora 20.00, pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești, formația craioveană va disputa meciul al șaselea din play-off, primul din returul acestei faze, contra Astrei Giurgiu, echipa cu cele mai slabe rezultate din play-off, dar care mereu reprezintă un pericol mare pentru adversari fiind o grupare imprevizibilă. Campioana en titre a României nu a câștigat niciun meci de la încheierea stagiunii regulate, deținând un record negativ de patru înfrângeri consecutive în play-off. În celălalt joc, Astra a remizat, 0-0, cu CSU Craiova, la Giurgiu.

În play-off sunt numai adversari puternici. Urmează să întâlnim Astra, o echipă cu cel mai calitativ lot din campionat. Rezultatul cu Dinamo e puțin fals, Astra a dominat în multe momente, și-a creat multe situații de joc, dar au fost surprinși pe contraatac. E o echipă puternică, poate să câștige sau să piardă orice joc. Ne așteaptă un meci foarte greu. O să fie mai dificil decât în tur, că acum e ca un animal rănit, vine după patru eșecuri”, a declarat antrenorul lui CSU Craiova, Gigi Mulțescu, în cadrul conferinței de presă de joi.

Problemele noastre sunt de recuperarea jucătorilor după accidentări. Pe Briceag nu l-am putut recupera încă, sperăm să îl avem în finalul de sezon care se anunță extraordinar de greu pentru noi”, a mai spus tehnicianul. Mulțescu a vorbit și pe seama obiectivelor echipei în acest final de sezon, în care gruparea olteană este angrenată în semifinalele Cupei României și într-o bătălie pentru podiumul Ligii I. Antrenorul craiovenilor a anunțat că în acest moment are prioritate Cupa, plus că în această perioadă dorește să mai experimenteze cu anumiți jucători promițători de la echipa secundă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem șanse destul de mici la locul doi, după ce am pierdut cu Steaua. Ar trebui să câștigăm tot până la final, să avem parte și de rezultate ajutătoare de la celelalte echipe. Asta nu schimbă cu nimic abordarea noastră. Vrem să câștigăm orice joc și să rămânem într-o formă bună. Avem nevoie să mai verificăm jucători de la echipa a doua care au fost cu noi în ultima perioadă, pentru că ne așteaptă un final greu, cu un program încărcat. Cea mai mare importanță o are Cupa în momentul de față. Pe primul plan rămâne să câștigăm Cupa”, a mărturisit Mulțescu.

Craiova nu a arătat rău în acest play-off din punctul de vedere al esenței jocului, dar le-a lipsit cu adevărat eficacitatea în momentele favorabile din fața porții adverse, care a adus și rezultatele modeste ale trupei lui Mulțescu.

Suntem preocupați să devenim mai productivi, să nu mai ratăm atât de mult. Trebuie să ne producem în continuare ocazii de gol și o concentrare mai mare ca să vină și golul. La fel, trebuie să fim mai precauți în apărare, să eliminăm greșelile”, a mai adăugat antrenorul. În cadrul conferinței, s-a atins de asemenea subiectul prelungirii contractului lui Mulțescu, care se va încheia în vară. Tehnicianul a spus despre acest aspect că ar trebui să discute cu conducerea, sâmbătă sau cel târziu la începutul săptămânii viitoare, după sărbătorile pascale, urmând să se ia o decizie după această întâlnire.

Mulțescu, indignat de agresivitatea din fotbal

Fotbalul a devenit prea agresiv în zilele noastre. La meciul cu Steaua i-am spus lui Avram să nu compromită integritatea jucătorilor, dar au fost multe faze dure, în care jucătorii de la Steaua au lovit. Nu înțeleg această agresivitate din fotbal. Se spune că vrea să fie o agresivitatea pozitivă, dar nu știu cum poate delimita cineva acest lucru. Eu am fost un jucător tehnic și ca antrenor îmi place să joc ofensiv, nu să mă bat pe teren. Cine vrea să facă asta, să meargă la K1. Fotbalul trebuie să fie un spectacol, să putem oferi faze tehnice frumoase, dar acum trebuie să te uiți să nu îți rupă cineva picioarele… Sunt dezamăgit, mă simt ca un câine hăituit. Toată lumea vrea să mă prindă, să mă bată. La fiecare meci suntem loviți, nu ni se dau faulturi, penaltiuri meritate. Hațegan ne-a făcut trei meciuri la rând, pentru Kovaci la Dinamo avem o listă întreagă, nu știu când poate să ne mai arbitreze”, a comentat Mulțescu, supărat de arbitrajele din ultimele meciuri și evoluția agresivă a adversarilor.

Bancu speră la prima victorie „acasăîn play-off

Unul dintre cei mai activi jucători ai lui CSU Craiova din acest play-off, Nicușor Bancu se așteaptă la o partidă dificilă contra Astrei Giurgiu, dar vrea un prim succes pe teren propriu.

Va fi o partidă foarte grea. Astra vine după patru înfrângeri și vor să câștige. Dar eu sper ca în meciul cu Astra să nu mai facem greșelile din ultima partidă și să ne impunem. Trebuie să înscriem când avem ocazia. Sper să reușim să câștigăm primul meci acasă cu Astra. Important este să facem un joc foarte bun și să nu mai suferim la finalizare. Meritam mai mult până acum, dar am ratat multe ocazii și de asta am pierdut puncte importante.”, a declarat Nicușor Bancu. Mijlocașul echipei craiovene își dorește și el un trofeu în acest sezon, acela al Cupei României.

Obiectivul principal este să câștigăm Cupa României. În campionat avem mai puține șanse de a atinge primul loc. Meciul cu Voluntari va fi greu, avem șanse egale să câștigăm. Trebuie să fim concentrați și să ne calificăm în finală”.

Politica