luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Miei pentru Paşti, doar în Piaţa Brestei din Craiova

Comercializarea și sacrificarea mieilor de Paști se face și anul acesta în Piața Brestei din Craiova, acest spațiu, amenajat de SC Piețe și Târguri Craiova SRL, fiind singurul autorizat din județul Dolj.

Normativele europene impun ca sacrificarea animalelor – inclusiv a mieilor de Paşti – trebuie să se realizeze numai în abatoare specializate, autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare, iar SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL a venit şi anul acesta în sprijinul celor care nu doreau să cumpere carnea de miel direct din măcelării, ci săşi aleagă singuri mieii sau iezii, pe care să-i poată sacrifica pe loc, în condiţii adecvate din punct de vedere sanitar-veterinar, obținând de la Direcţia Sanitar Veterinară Dolj aprobarea privind amenajarea pe perioadă determinată a unui punct de vânzare şi sacrificare a mieilor în Piaţa Brestei din municipiu, arată reprezentanții Societății.

„Împreună cu Primăria Craiova, am făcut toate eforturile pentru a le oferi şi anul acesta craiovenilor, şi nu doar lor, posibilitatea de a-şi alege direct de la comercianţi mieii pe care îi doresc pentru masa de Paşti. Demersurile noastre au găsit înţelegere la Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj, care a autorizat amenajarea acestui punct de comercializare şi sacrificare a mieilor din Piaţa Brestei, unde îi aşteptăm atât pe cumpărători, cât şi pe comercianţii de miei interesaţi săşi vândă marfa în condiţii optime”, a declarat Alin MĂRĂCINE, administratorul SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit unui comunicat de presă al SC Piețe și Târguri Craiova, punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Brestei îşi va desfăşura activitatea începând de luni, 10 aprilie, şi până sâmbătă, 15 aprilie 2017, inclusiv, funcţionând pe aceleaşi principii ca şi un abator: dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor.

Sacrificarea se va derula între orele 8.30 – 17.30, fiind efectuată doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel vor fi verificate de un medic veterinar, care le va aplica marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor.

În acest punct de comercializare şi sacrificare pot fi vânduţi şi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare, se mai arată în documentul menționat.

Politica