luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autostrada Olteniei se făcu drum expres. Premierul promite că lucrările încep în 2018

Licitația pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției efective a drumului Craiova-Pitești va fi lansată în vară, iar lucrările ar urma să înceapă la începutul anului viitor. Anunțul a fost făcut, vineri, la Craiova, de prim-ministrul României, Sorin Grindeanu. În cele din urmă autoritățile au decis să nu mai realizeze o autostradă, ci un drum expres.

Aflat în prima sa vizită la fabrica Ford din Craiova, premierul Sorin Grindeanu a afirmat că licitația pentru desemnarea constructorului drumului care va lega orașul de Pitești, drum solicitat de investitorii din zonă, inclusiv de constructorul american de automobile, va fi lansată în această vară, documentația în acest sens urmând a fi finalizată luna viitoare.

I-am anunțat pe reprezentanții Ford că la sfârșitul lunii mai documentația pentru proiectare plus execuție va fi finalizată astfel încât se va putea lansa spre licitație. Asta ne face optimiști, gândindu-ne la anumite termene, că în toamna acestui an vom avea câștigătorul acestei licitații. Cea mai lungă perioadă ar fi ca la începutul anului viitor să înceapă efectiv execuția drumului dintre Pitești și Craiova, extrem de important și pentru Ford, care va avea în jur de 600 de camioane care vor merge pe acest drum, important pentru Craiova, pentru celelalte localități, dar important pentru oameni. Deci, la sfârșitul lunii mai documentația finalizată, depusă pentru licitație, proiectare plus execuție, astfel încât să ardem anumite etape care mai lungeau acest proces”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procedurile pentru drumul expres de mare viteză cu regim de autostradă Craiova- Pitești vor fi urgentate, potrivit unei decizii politice asumate la Comitetul Executiv Național de la Sinaia de către președinții organizațiilor județene PSD din Oltenia, președintele partidului Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu, susține vicepreședintele Senatului României, Claudiu Manda.

Construcția unui drum expres de mare viteză în regim de autostradă (lățime standard drum expres – 21 m, lățime drum expres de mare viteză cu regim de autostradă Craiova-Pitești – 23 m, viteză de rulare – 130 km/h, două benzi pe sens, separator de sens, fără bandă de urgență) are avantajul unui timp mai scurt de execuție.

Mai mult, pentru acest proiect există deja acordul de mediu! La fel de important este că se va scoate la licitație pe tronsoane și cele mai importante care vor fi date în folosință sunt centurile orașelor Balș și Slatina. Totodată, în luna mai vor fi finalizate și scoase la licitație proiectarea și execuția și sperăm că după parcurgerea tuturor procedurilor, în această toamnă, să avem un câștigător care va demara începerea lucrărilor. Oltenia nu mai putea aștepta șase ani pentru o autostradă!

În doi ani de zile sperăm că vom circula deja pe un drum expres de mare viteză cu regim de autostradă, care se va intersecta cu A1 undeva la km 70. Această decizie a fost prezentată, astăzi, în cadrul întrevederii cu reprezentanții companiei Ford care, de altfel, atunci când au decis să vină la Craiova, au pus condiții legate de infrastructură. Spre deosebire de alte guverne care au tot tergiversat această problemă, actualul Guvern, sprijinit de toți factorii politici, a ajuns la un acord și a trecut de la vorbe la fapte”, a declarat Claudiu Manda, președinte PSD Dolj.

În cadrul vizitei de la fabrica Ford din Craiova, Grindeanu a avut o întrevedere cu  Steven Armstrong, vicepreședinte și director Operațional Ford Europa, cu Andrew McCall, vicepreședinte  Relații Guvernamentale Ford Europa și John Oldham, președintele  Ford România.

Grindeanu a fost însoțit de președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, împreună cu președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, prefectul de Dolj, Dan Narcis Purcărescu și primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu.

La finalul întrevederii cu reprezentanții Ford, premierul a afirmat că a dorit să vină la Craiova pentru a „saluta” extinderea companiei.

Am ținut să vin la Craiova pentru a saluta ceea ce de fapt se va întâmpla în perioada următoare, și anume extinderea companiei în Craiova prin angajarea a aproape o mie de persoane, ceea ce înseamnă foarte mult, tocmai pentru a da un semnal de încurajare. E foarte important pentru noi ca marile companii mondiale să găsească în țara noastră un mediu atractiv, să putem să venim în întâmpinare, astfel încât afacerile pe care le-au deschis, așa cum e cazul Fordului la Craiova, într-un mediu propice să se poată dezvolta, iar acest mediu l-au găsit. Încă o mie de oameni, dacă vorbim direct de companie, și mulți alții pentru suplierii care vor da subansamble pentru Craiova. Înțeleg că în această toamnă se va intra pe linie de producție a unui nou autovehicul, ăsta e un lucru bun. Am discutat ceea ce am discutat în ultimele zile aproape peste tot pe unde am fost, despre infrastructură și despre problema pe care o are Craiova legată de infrastructură”, a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă deține o mașină Ford, premierul a afirmat: „Am circulat, cât eram viceprimar la Timișoara, cu un Ford Kuga. Acum circul cu… nu vreau să fac reclamă”.

Reprezentanții Ford s-au declarat „foarte mulțumiți” de sprijinul primit din partea Guvernului și a autorităților locale.

Suntem foarte mândri de echipa noastră și de progresul înregistrat în ultimele luni ale acestui an și suntem foarte bucuroși să primim în uzina noastră încă 976 de noi angajați în vederea pregătirii producției modelului EcoSport a cărui lansare va fi în toamna acestui an. Am avut ocazia ca înainte de vizită să putem avea o discuție cu domnul premier care a fost extrem de productivă, suntem foarte mulțimiți de suportul pe care l-am primit din partea Guvernului și al autorităților locale și așteptăm cu nerăbdare să avem o lansare cu succes, să creștem în continuare afacerie noastre și prezența noastră aici”, a afirmat Steven Armstrong, vicepreședinte și director Operațional Ford Europa.

Ford a anunțat, joi, că a demarat procedurile de selecție a aproape o mie de noi angajați, pregătindu-se de producţia,  din  toamnă, a viitoarei generaţii a SUV-ului de clasă mică EcoSport.

Politica