vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

LUPTE JUNIORI / Cinci titluri naționale păstrate în Bănie

Campionatul Național individual de juniori la lupte libere, feminine și greco-romane s-a desfășurat, sâmbătă și duminică, în Sala Polivalentă din Craiova. Ca gazde ale întrecerilor, susținuți de colegi și prieteni din tribune, luptătorii craioveni s-au făcut remarcați prin cinci titluri naționale cucerite, plus încă trei medalii. Ștefania Priceputu (44 kg), aflată în dublă legitimare cu LPS și CSM Craiova, și-a adjudecat o nouă medalie națională de aur, ea fiind pregătită de Valentin Boboșca, în timp ce de la CSM Craiova a mai urcat pe prima treaptă a podiumului Ana Maria Enache (59 kg).

Celelalte trei titluri naționale au fost cucerite de sportivii de la CSU Craiova. Ștefan Coman (60 kg), Ionuț Răduică (74 kg) și Alexandra Anghel (67 kg) – ea fiind și proaspătă medaliată cu bronz la europene, s-au ales cu câte o medalie de aur în urma prestației lor din Polivalentă. Daniela Vîrban (51 kg), de la CSM Craiova, și Gheorghe Constantin (66 kg), de la CSU Craiova, au adjudecat argintul, iar Adina Irimia (67 kg – CSM Craiova) a obținut o medalie de bronz. Luptătorii de la CSU Craiova sunt pregătiți de frații Marius și Aurel Cimpoeru, iar cei de la CSM Craiova de Petre Banciu.

Severinencele au defilat la naționalele de juniori

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu un bilanț de 5 medalii, dintre care 3 de aur, CSM Drobeta s-a poziționat pe primul loc în clasamentul general al cluburilor, la feminin

p-14-csm-lupte-craiova

Desfășurat la Craiova, Campionatul Național individual, de lupte libere, pentru juniori, a reconfirmat valoarea sportivelor de la CSM Drobeta Turnu Severin. Secția pregătită de Marin Dobrescu și Nicoleta Bogasieru și-a adjudecat 3 medalii de aur și 2 de bronz, rezultate prin care s-a impus detașat  în clasamentul general al cluburilor, la feminin, cu un total de 11 puncte. Podiumul a fost completat de CSM Craiova (6 puncte) și CS Rapid București (5 puncte). De la clubul severinean, Mihaela Bărbulescu (55 kg), Valentina Ungureanu (63 kg) și Larisa Nițu (72 kg) au devenit campioane naționale, în timp ce Denisa Breazu (48 kg) și Adina Giura (59 kg) au urcat pe ultima treaptă a podiumului de premiere. Aproape de  bronz a fost și Roxana Dinică (67 kg), clasată pe locul al V-lea.

“Pentru prima dată, am reușit să ne clasăm pe primul loc și în ierarhia generală  a junioarelor, după ce, în anii trecuți, am dominat, cu aceste fete, naționalele de copii și cadeți. Avem 3 campioane naționale la juniori, iar aurul e echivalent cu calificarea la europenele care vor avea loc în vară, în Finlanda. Să nu uităm că Mihaela Bărbulescu și Larisa Nițu au fost pe podium în acest an și la naționalele de tineret și seniori”, a spus antrenorul severinean Marin Dobrescu.

 

Cosmin LENGYEL-IONESCU

Mircea OGLINDOIU

Politica