sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Farmacie amendată pentru nereguli în gestionarea deșeurilor medicamentoase

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au sancționat o unitate farmaceutică din Târgu-Jiu cu suma de 5.000 lei pentru deficiențe în evidența gestionării deșeurilor medicamentoase, a declarat marți directorul instituției, Gheorghe Sanda, potrivit Agerpres.

Garda de Mediu s-a autosesizat în cazul mai multor farmacii din municipiul Târgu-Jiu pentru desfășurarea unei acțiuni de control cu privire la modul în care sunt gestionate deșeurile medicamentoase după ce, la mijlocul lunii februarie, au fost găsite abandonate, într-o pădure în zona Dealului Bujorăscu, mii de cutii de medicamente expirate.

Am desfășurat o acțiune tematică de control cu privire la modul în care sunt gestionate deșeurile rezultate din comercializarea produselor din farmacii după ce ne-am autosesizat în cazul mai multor unități de pe raza județului Gorj, mai precis din municipiul Târgu Jiu. În urma verificărilor am constatat la un lanț de farmacii că lipsește evidența gestiunii acestor deșeuri, motiv pentru care a fost aplicată și o sancțiune contravențională de 5.000 lei, fiind stabilit totodată un amplu program de măsuri astfel încât să avem în permanent o evidență clară a tot ce înseamnă deșeuri ieșite dintr-o farmacie, a spus Gheorghe Sanda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urmă cu o lună, mii de cutii de medicamente expirate au fost găsite aruncate într-o pădure în zona Dealului Bujorăscu, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Conform acestora, suprafața pe care au fost găsite cutiile cu medicamente era de aproximativ 100 de metri pătrați. DIICOT derulează o anchetă în acest caz.

Politica