duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rugby Europe face precizări asupra confuziei legate de desemnarea campioanei 2017

Naţionala de rugby a României a învins, duminică, 19 martie, pe Stadionul Arcul de Triumf, Georgia cu 8-7. Victoria le-a adus Stejarilor Cupa Antim Ivireanul, trofeu care se pune în joc în întâlnirile directe. De asemenea, datorită noului regulament al Rugby Europe, România a devenit şi campioana europeană a ediţiei 2017.

Imediat după meci, oficialii Rugby Europe au declarat Georgia câştigătoare a competiţiei, ca apoi să revină şi să precizeze că a fost o greşeală tehnică, atribuind trofeul României.

De asemenea, Rugby Europe a postat pe site-ul său un comunicat de presă care lămureşte această situaţie: „În urma victoriei României de la Bucureşti, clasamentul de pe site s-a actualizat automat, făcându-se o greşeală tehnică cu consecinţe uriaşe – trofeul a fost oferit Georgiei la stadion. Noile reguli ale competiţiei spun că dacă două sau mai multe echipe au acelaşi număr de puncte, cea mai bine clasată va fi echipa care are cele mai multe puncte marcate în meciurile directe, iar cum competiţia s-a desfăşurat într-o singură manşă, echipa cea mai bine clasată este cea care a câştigat meciul direct. Deci România a fost anunţată oficial „Campioana 2017″ datorită victoriei împotriva Georgiei”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, Rugby Europe îşi cere scuze fanilor, jucătorilor şi celor două ţări din cauza confuziei făcute în clasament şi a decernării trofeului.

România a câştigat astfel, după şapte ani, atât trofeul Rugby Europe Championship, cât şi Cupa Antim Ivireanul.

Imediat după meci, Stejarii au vorbit despre această victorie aşteptată timp de 7 ani.

A fost un meci greu, în prima repriză am avut mai multe ocazii de a marca, le-am ratat însă. Este important că am reuşit această victorie, este o victorie de moral care înseamnă foarte mult pentru noi. Cred că astăzi diferenţa a făcut-o dăruirea noastră, ne-am dorit foarte mult această victorie pentru că am avut nişte coşmaruri cu cei din Georgia, pentru că de fiecare dată ne-au bătut. Cred că am câştigat cu inima şi cu sufletul acest meci. Ultima impresie contează, am început mai greu această competiţie, însă mă bucur că am reuşit să o terminăm cu o victorie pe care o aşteptam de foarte mult timp. Sunt fericit!”, a declarat Florin Vlaicu.

O victorie este o victorie, e bine că a fost de partea noastră. Se spune că 7 este o cifră cu noroc şi a fost pentru noi de data aceasta. Este cea mai importantă victorie din cariera mea, dar până acum e meciul cel mai frumos şi cel mai intens pe care l-am jucat. Sunt bucuros de acest rezultat, înseamnă mult pentru noi, pentru moralul nostru. Prin această victorie dorim să le mulţumim tuturor celor care sunt alături de noi şi ne susţin necondiţionat, indiferent de jocul pe care îl reuşim. Astăzi, am simţit sprijinul tuturor suporterilor în acest meci”, a spus Marius Antonescu.

Ştiu că este o victorie importantă pentru România, a fost foarte important pentru noi jucătorii să obţinem această victorie pentru că un meci cu Georgia este total diferit de celelalte meciuri. Sunt foarte fericit în inima mea, a fost un meci greu, a trebuit să luptăm pentru fiecare balon, să ne ridicăm de fiecare dată când am fost jos, să dăm un placaj şi încă unul, să luptăm pentru fiecare palmă de teren, a fost foarte, foarte fizic. A trebuit să rămânem concentraţi tot timpul pentru că orice greşeală ne costă trei puncte. Speram să fie şi la anul la fel. Suporterii au fost extraodinari, am simţit cum ne-au încurajat, cum au fost alături de noi, cum strigau pentru noi, a fost un meci de neuitat”, a spus Johan Van Heerden.

Este prima victorie în fata Georgiei, după mulţi ani. Jucătorii au jucat cu inima şi asta s-a văzut, s-au dăruit total pe teren, au arătat o mare putere de sacrificiu, asta a fost ce le-am cerut să facă pe teren. Să joace cu inima, să dea totul şi să nu aibă niciun regret la finalul meciului. În meciul cu Georgia despre asta este vorba, cine îşi doreşte mai mult victoria. Atmosfera a fost destul de grea în săptămâna cu meciul, băieţii s-au pregătit foarte bine, au tratat acest meci cu maxim de concentrare şi seriozitate. În acest meci a contat un singur lucru, să câştigăm. Le-am spus băieţilor înainte de a ieşi pe teren că dacă vom câştiga la un singur punct, e suficient, este o victorie. Întotdeauna meciurile cu Georgia vor fi grele, fizice, însă acum ne-am dorit mai mult victoria decât ei”, a spus antrenorul Lynn Howells.

Clasament Rugby Europe Championship, ediţia 2017:
1.România – 19p (+44) – prin victoria directă împotriva Georgiei
2.Georgia – 19p (+92)
3.Spania – 13p
4.Rusia – 9p
5.Germania – 8p
6.Belgia – 2p

Sursa: frr.ro

Politica