vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei jucători se alătură Stejarilor pentru meciul cu Georgia

Naţionala de rugby a României se pregăteşte pentru ultimul meci din acest sezon al Rugby Europe Championship, Stejarii urmând să întâlnească duminică, 19 martie, Georgia. Meciul va avea loc pe Stadionul Arcul de Triumf de la ora 15:00 şi va fi transmis în direct pe Dolce Sport.

Pentru acest meci, staff-ul României a păstrat jucătorii care au pregătit partida cu Belgia, la care s-au alăturat trei jucători care evolueză în Franţa: Andrei Ursache, Otar Turashvili şi Vlad Nistor.

Dintre aceştia, 12 jucători provin de la Timişoara Saracens, 5 de la CSA Steaua, 3 de la Ştiinţa Baia Mare, 2 de la CSM Bucureşti şi 8 jucători din Franţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Lotul celor 30 de jucători convocaţi:

PILIERI: Constantin Pristăviţă (Ştiinţa Baia Mare), Alexandru Ţăruş (Beziers), Alexandru Gordaş (CSA Steaua), Ionel Badiu (Carcassonne), Andrei Ursache (Carcassonne)

TALONERI: Marian Căpăţână (Timişoara Saracens), Andrei Rădoi (Timişoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers)

LINIA A DOUA: Valentin Popârlan (Timişoara Saracens), Johan Van Heerden (Ştiinţa Baia Mare), Ionuţ Mureşan (Timişoara Saracens), Marius Antonescu (Tarbes)

LINIA A TREIA: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Mihai Macovei (Colomiers), Vlad Nistor (Albi), Dorin Lazăr (Timişoara Saracens).

MIJLOCAŞI LA GRĂMADĂ: Valentin Calafeteanu (CSM Bucureşti), Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo)

MIJLOCAŞI LA DESCHIDERE: Jody Rose (Timişoara Saracens), Florin Vlaicu (CSA Steaua)

CENTRI: Jack Umaga (Timişoara Saracens), Florin Vlăduţ Popa (Timişoara Saracens), Sione Fakaosilea (CSM Baia Mare)

ARIPI: Stephen Shennan (Timişoara Saracens), Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Mădălin Lemnaru (Timişoara Saracens), Jack Cobden (CSM Bucureşti)

FUNDAŞI: Cătălin Fercu (Timişoara Saracens)

 

Meciul cu Georgia va fi total diferit de meciurile pe care le-am avut până acum, va fi o altă abordare în pregătirea lui pentru că Georgia fiind deja calificată la Cupa Mondială, miza este un pic diferită. Ce le cer băieţilor pentru acest meci care nu are o presiune a calificărilor este să joace un rugby de calitate, să se bucure de joc şi să dea absolut totul pe teren. Suntem conştienţi că va fi un meci greu, dar trebuie să luptăm pentru şansa noastră, cu atât mai mult cu cât vom juca acasă şi vom avea suportul tuturor”, a spus Lynn Howells, antrenorul României.

Meciurile din sezonul 2016-2018 (tur-retur) al Rugby Europe Championship sunt şi criteriu de calificare la Cupa Mondială din 2019, din Japonia.

Jack Cobden, marcator a două eseuri la debut: 

Ne dorim Victoria cu Georgia iar dacă vom respecta planul de joc, avem toate şansele”

13-2

Debutant pentru România în meciul de săptămâna trecută cu Belgia, câştigat cu 33-17, aripa de origine engleză Jack Cobden a fost marcatorul a două din cele cinci eseuri ale Stejarilor. Acesta a vorbit pentru “FRR.ro” despre experienţa primului meci şi partida cu Georgia.

Cum ai trăit primul meci pentru România?

Am avut puţine emoţii. Am fost onorat că mi s-a oferit şansa să debutez chiar în Primul XV, a fost un meci disputat şi m-am bucurat că am câştigat. A fost un debut bun pentru mine, am avut câteva săptămâni bune de antrenament cu naţionala şi a fost o mare bucurie că am prins echipa. Am dat tot ce am putut pentru că am dorit să arăt că merit acest loc şi că antrenorii nu s-au înşelat în privinţa mea.

Un debut cu două eseuri…

Da, a fost uimitor. Acest prim meci va fi de neuitat pentru mine pentru că practic la prima atingere a balonului am dat eseu. A fost o zi bună şi înseamnă foarte mult că am marcat primele puncte pentru România. În rugby e foarte importantă echipa pentru că practic colegii îţi fac acele culoare, îţi dau balonul şi mă bucur că am putut să ajut şi eu la această victorie.

Cum este să joci pentru România?

Sunt fericit că mi s-a dat această şansă. Au fost nişte discuţii la început în care am fost întrebat dacă vreau să joc pentru echipa naţională şi am răspuns afirmativ din prima. Este o şansă de care vreau să profit pentru că este un pas înainte în cariera mea, este un alt nivel la care se joacă şi pot creşte mai mult ca experienţă. În plus, este un grup frumos, pe majoritatea îi ştiu din SuperLigă şi este o altă experienţă să fim colegi, să jucăm împreună.

Urmează meciul cu Georgia. Ce ţi-au spus băieţii despre Lelos?

Băieţii mi-au spus că meciurile cu Georgia sunt foarte fizice, ceea ce se vede şi de pe video pentru că au mulţi jucători mari, masivi, au un joc în forţă. Apoi ştiu că este o mare rivalitate între cele două echipe şi că în ultimii ani a fost destul de greu în meciurile cu ei. Dar până la urmă ce contează este meciul de duminică, în care sper să facem cel mai bun joc al nostru.

Care este obiectivul echipei pentru acest meci?

Evident că ne dorim victoria şi dacă vom respecta planul de joc şi indicaţiile antrenorilor, avem o mare şansă să câştigăm. Cred că e important să credem în noi, nu avem nimic de pierdut, într-adevăr este în joc trofeul competiţiei în acest sezon, însă noi trebuie să intrăm pe teren şi să ne bucurăm de rugby.

Sursa: frr.ro

Politica