sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Incendiile de vegetație uscată, la ordinea zilei

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 13 – 15 martie a.c., la 30 de intervenţii , cele mai multe incendii de veget6ație uscată .În data de 14.03.2017, la ora 14:30, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 11 pompieri militari, o autospecială de transport și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Malovăț, satul Bobaița, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care a cuprins circa 2 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 18:25, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu opt pompieri militari și o autospecială de transport, în comuna Prunișor, satul Ghelmegioaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care a cuprins circa 6 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 19:46, Detașamentul de Pompieri Orșova – Garda nr. 1 de Intervenție Orșova a intervenit cu şase pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Orșova – Zona Valea Cernei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care a cuprins circa circa 10 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ora 19:49, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu opt pompieri militari și o autospecială de transport, în comuna Breznița Ocol, satul Magheru, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Timp de peste două ore, pompierii s-au luptat cu flăcările, care au cuprins circa 8 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

În data de 13.03.2017, la ora 08:20, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de intervenție, pe strada Petre Sergescu din municipiul Dr. Tr. Severin, pentru transportarea unei persoane supraponderale, cu probleme medicale, din apartamentul situat la etajul 1 la ambulanța S.A.J..

La ora 19:33, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, pe strada Gheorghe Șincai din municipiul Dr. Tr. Severin, pentru asistența unei persoane, în vârstă de 83 ani, cu afecțiuni medicale, imobilizată în locuință. După pătrunderea în apartament, prin deblocarea ușii de la intrare, salvatorii au găsit proprietara, conștientă, căzută în dormitor. După ce i-au acordat primul ajutor medical, persoana a fost preluată de un echipaj S.A.J. și transportată la U.P.U.

Politica