vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții la Centrul de Transfuzii Sanguine

UPDATE 3/ Cei doi angajați ai Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova, au fost reținuți, miercuri noaptea, pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă. Asistentul este Cristian Cosmin Magaon, în vârstă de 24 ani, iar registratorul este Mihaela Oprişan și are 33 ani.

UPDATE 2/ Conform DGA, două cadre medicale sunt cercetate pentru luare de mită.

„Ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) –  Structura Centrală și Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urma activităților complexe de cercetare penală, au realizat, în cursul zilei de astăzi, prinderea în flagrant a lui M.C.C., asistent medical în cadrul unui centru de transfuzii din Craiova, în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unități de sânge necesare unui pacient în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fapt, în cursul lunii martie 2017, M.C.C. în colaborare cu O.M.G., registrator la aceeași unitate medicală, pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge.

Tot astăzi, la sediul centrului medical a fost efectuată o percheziție în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri ce au legătură cu cauza, iar cele două persoane au fost conduse la sediul unității de Parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, urmând ca procurorul de caz să dispună eventuale măsuri preventive.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale – IGPR”, se arată în comunicatul DGA.

UPDATE/ Surse apropiate anchetei spun că un asistent medical al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 200 lei, în schimbul banilor acesta urmând să furnizeze două unități de sânge unui pacient. Ofițerii anticorupție l-au dus pe acesta la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, dar și pe angajata de la Registratura Centrului.

Se pare că ofițerii anticorupție au primit mai multe sesizări cu privire la această practică.

 

Ofițerii DGA, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, fac percheziții la această oră la Centrul de Transfuzii Sanguine din Craiova. Se pare că ar fi vorba despre luare de mită.

Două persoane au fost duse la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalului Dolj, în urma organizării unui flagrant, a precizat comisar-șef Ovidiu Petrescu, șeful Serviciului Județean Anticorupție Dolj. Potrivit unor surse, cele două persoane sunt supectate că ar fi făcut trafic cu sange.

 

Nu s-a făcut momentan nicio reținere.

 

REVENIM

Politica