vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victoria cu Zalăul le urcă pe trei

Handbalistele craiovene şi-au îndeplinit scopul în partida, de sâmbătă, disputată în Polivalenta din Bănie, împotriva uneia dintre rivalele din campionat, HC Zalău, care ocupa înainte de meci locul trei în clasament. SCM Craiova a învins echipa pregătită de Tadici, cu scorul de 25-23, după ce la pauză craiovencele au avut un avantaj de patru puncte (14-10), luându-şi astfel revanşa după înfrângerea din turul sezonului, cu 25-19, pe terenul Zalăului. Cea mai bună marcatoare a echipei oltene a fost Cristina Zamfir, care a înscris de nouă ori în meciul de sâmbătă, urmată de Landre, cu şapte reuşite. Datorită acestui succes, formaţia pregătită de Bogdan Burcea a urcat pe ultima treaptă a podiumului, la egalitate de puncte cu adversara din etapa trecută, HC Zalău, dar cu un golaveraj mai bun. Craiova a avut un singur eşec în acest retur de campionat, cel cu CSM Bucureşti, în rest impunându-se în toate celelalte şase meciuri. De la începutul anului 2017, echipa olteană a mai pierdut în ultima etapă a turului, în faţa lui HCM Râmnicu Vâlcea.

Vor în Cupele Europene

Fetele lui Burcea trebuie să tragă tare în meciurile rămase din acest sezon, pentru a-şi atinge obiectivul de a se califica într-o Cupă Europeană şi a ocupa un loc pe podium. „Este o victorie importantă pentru a obţine obiectivul pe care ni l-am propus, să ne calificăm în cupele europene şi să ne luptăm pentru o medalie. Zalăul a fost revelaţia acestui campionat, obţinând foarte multe victorii. Nu a fost un meci uşor, ne-am mobilizat şi ne-am pregătit pentru acest joc”, a declarat antrenorul echipei feminine de handbal SCM Craiova, Bogdan Burcea, după victoria cu HC Zalău. În următoarea etapă, craiovencele vor merge la CSM Roman, peste două săptămâni, pe 23 martie. Campionatul va fi întrerupt din cauza dublei amicale pe care echipa naţională o va disputa împotriva Spaniei, pe 17 şi 19 martie, jucătoarele lui SCM Craiova, Cristina Zamfir şi Yulia Dumanska fiind convocate pentru această acţiunea a României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S.C.M. CRAIOVA – H.C. ZALĂU 25-23 (14-10)

S.C.M. CRAIOVA:  Dumanska, Stanciu – Zamfir (9 g.), Landre (7 g.), Nikolic (5 g.), Ianaşi (1 g.), Trifunovic (1 g.), Apipie (1 g.), Băbeanu (1 g.), Andrei.

 

Politica