luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atelier de Storytelling Pentru Părinţi şi Copii

Tot mai puțin timp liber, dependența de gadget-uri și internet determină mulți părinți să rateze din bucuria de a construi povești împreună cu copilul sau copiii. Primim povești gata imaginate de cineva, e rapid și nu necesită un efort prea mare, nici din partea copilului, nici din partea părintelui. Atelierul de STROYTELLING propus de noi vă aduce împreună, părinte și copil, într-o oră de proces creativ și distractiv ale cărui rezultate palpabile vor rămâne peste ani și vor ajuta atât la dezvoltarea celui mic, cât și la consolidarea relației părinte-copil, prin joc și joacă.

Ce este storytelling-ul?

Storytelling-ul este o activitate culturală și socială, în cadrul căreia se construiesc și împărtășesc povești prin mijloace teatrale, alegorizare, improvizație. Ca activitate, storytelling-ul dispune de o serie de tehnici și mijloace care ajută la dezvoltarea unor personaje și a unui fir narativ, precum și la alegerea unei perspective narative.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De ce să vin?

Pentru că e o oră petrecută constructiv împreună cu copilul tău. Când spunem constructiv, ne gândim la faptul că prin crearea unor povești, copilul este familiarizat de mic cu anumite principii și valori atribuite personajelor din poveștile create, dar aplicabile în viața de zi cu zi, precum: înțelepciune, onestiate, curaj, etc.

Pentru că îmbunătățește capacitatea de a asculta și dezvoltă capacitatea de concentrare. Pentru cei mai mulți dintre copii e dificil să se concentreze o perioadă lungă de timp asupra unui singur lucru. De asemenea, ei se grăbesc mai curând să vorbească decât să asculte. Storytelling-ul îi determină nu doar să fie mai atenți, ci și dornici să asculte și să înțeleagă.

Pentru că dezvoltă capacitate de verbalizare. Citind și construind povești împreună cu copilul tău, îl ajuți să învețe să se exprime verbal cu ușurință și să își dezvolte vocabularul în modul care îi este cel mai facil: prin joc.

Pentru că încurajează creativitatea. Ascultând sau participând la crearea poveștii, copiii își imaginează personajele, locurile de desfășurare a acțiunii, sunetele din spațiile propuse, etc. Asta îi face mai deschiși către idei noi, mai imaginative și le oferă libertate de gândire spre deosebire de vizualizarea propriu-zisă a unei povești pe un suport media.

Pentru că stimulează memoria. La câteva zile după ce ați construit sau ați ascultat o poveste în cadrul atelierului aveți libertatea de a propune copilului să vă reamintească anumite părți ale poveștii, sau chiar povestea întreagă, sau să adauge lucruri pe care și le-a imaginat între timp, transformând acest exercițiu de memorie într-un moment distractiv.

Atelierele se vor desfăşura la sediul Teatrului Naţional Marin Sorescu, iar programul se va stabili de comun acord la prima întâlnire. O şedinţă durează 90-120 minute.

Înscrierea se realizează în perioada 1-9 martie, prin completarea formularului:  https://docs.google.com/forms/d/1ZeYEDNg1FxrYweZMbL2kk0A4DayeH3z3NM-v0FvJfpg/edit
www.tncms.ro, secţiunea Noutăţi

Politica