vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Zeci de copii internaţi la spital cu enteroviroze, viroze sau pneumonii

 

Mai mulţi copii din Slatina au fost diagnosticaţi cu enteroviroze, viroze şi chiar pneumonii interstiţiale, în ultima perioada, medicii recomandând părinţilor să respecte regulile de igienă, pentru a fi prevenite îmbolnăvirile.

Zeci de copii ajung pe Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce se confruntă cu diaree şi vărsături. Şefa Secţiei de Pediatrie, medicul Daniela Safta, a precizat că micuţii sunt diagnosticaţi cu enteroviroze, iar în trei zile îşi revin. „Avem foarte multe cazuri de copii cu enteroviroze. Boala se manifestă prin simptomatologie digestivă, vărsături, scaune diareice, care apare la sugari sau copilul mic de 1-3 ani şi din cauza unor deficienţe alimentare sau lipsa de igienă a mamelor. Ei prezintă vărsături, febră, iar la 24 de ore încep şi scaunele diareice şi au o stare generală destul de proastă. Boala durează în sine trei zile, este virală şi nu se recomandă antibiotic, doar tratament igienico-dietetic de reechilibrare şi hidratare. La copiii care nu au alte probleme, boala se vindecă destul de repede”, a spus Daniela Safta.

Medicul slătinean a declarat că această boală poate fi evitată prin respectarea minimelor reguli de igienă. Foarte mulţi copii ajung la spital şi cu viroze şi pneumonii interstiţiale. „Îmbolnăvirile pot fi evitate prin respectarea minimelor reguli de igienă, prin evitarea colectivităţilor. Calea de transmitere este cea digestivă. Mamele trebuie să spele fructele foarte bine şi să se spele cu atenţie pe mâini”, a adăugat Safta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica