luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minor prins furând din autoturisme

Polițiștii Secției 1 au fost sesizați, ieri, prin SNUAU 112 de către P.Laura, 47 de ani, din Craiova cu privire la faptul că o persoană necunoscută, au spart geamul dreapt din față al autoturismul său, parcat pe strada Câmpia Islaz,  i-au sustras o geantă ce conținea două telefoane și mai multe bunuri.  La fața locului a fost dirijat un echipaj de siguranță publică din cadrul Secției 1 Poliție Craiova care l-au prins, într-o zonă apropiată comiterii faptei, pe P.I., de 13 ani, din Craiova. Bunurile sustrase au fost recuperate și restituite, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme:

  • Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.
  • Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică, etc.)
  • Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Procedaţi astfel şi în staţiile de alimentare pe timpul efectuării plăţii combustibilului.
  • Montaţi un sistem de alarmă eficient, precum şi un dispozitiv de blocare a axului volanului, pedalelor şi a schimbătorului de viteze.
  • Apelaţi la noile modalităţi tehnice de marcare a autoturismului, inclusiv a anumitor componente exterioare.

Politica