vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De Ziua Unirii, nişte pământeni au dialogat cu cineva aflat în Cosmos

Universitatea de Vest din Timişoara a pregătit pentru 24 ianuarie, un eveniment special pentru profesorii şi elevii din preuniversitar. Aceştia au participat la o întâlnire virtuală în direct cu astronautul Agenţiei Spaţiale Europene, Thomas Pesquet, care se află în prezent la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Legătura video s-a stabilit atât cu România, la UVT, cât şi cu alte două ţări participante, Irlanda şi Portugalia, iar Thomas Pesquet a răspuns şi la întrebările adresate de profesori. Evenimentul a început la ora 13:30, cu prezentări din partea reprezentanţilor Agenţiei Spaţiale Române (ROSA), ESERO România, Agenţiei Spaţiale Europene şi Universităţii de Vest din Timişoara. În plus, cosmonautul român, Dumitru Dorin Prunariu, a susţinut o prezentare despre rolul pe care îl joacă spaţiul în viaţa noastră cotidiană. „Venim în întâmpinarea elevilor cu evenimente care să le deschidă apetitul pentru ştiinţă. Este important să le transmitem copiilor că ştiinţele exacte sunt extrem de interesante şi îţi pot aduce satisfacţii deosebite. Ne bucurăm că i-am avut lângă noi pe Dumitru Prunariu şi Thomas Pesquet. Interacţiunea elevilor cu aceştia a fost în măsură să le deschidă noi perspective asupra traseului lor educaţional şi profesional”, a declarat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea. Întâlnirea cu astronautul Thomas Pesquet se va desfăşura în intervalul 17:45 – 18:05.

Evenimentul a fost organizat de Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială România şi ROSA, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara. Acesta a fost transmis live pe site-ul ESA, pe site-ul Universităţii de Vest din Timişoara, www.uvt.ro, şi pe www.esero.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica