sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un nou termen în dosarul Olguţei Vasilescu

Dosarul fostului primar Lia Olguţa Vasilescu, actual ministru al Muncii, a primit un nou termen în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti. Magistraţii au stabilit pronunţarea pe data de 27 ianuarie.

În cursul zilei de marţi, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti ar fi trebuit să judece contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti care a retrimis dosarul la DNA. Acest lucru nu s-a întâmplat însă. La termenul de marţi, judecătorul a fost recuzat de procurorul reprezentant al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a considerat că dosarul trebuie trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că Lia Olguţa Vasilescu a devenit, între timp, ministru. Totodată, şi avocaţii apărării l-au recuzat pe procuror, iar spre seară instanţa a respins ambele recuzări ca fiind neîntemeiate.

Respinge ca neîntemeiată cererea de recuzare a procurorului de şedinţă, formulată de intimata inculpată Vasilescu Lia Olguţa prin apărător ales. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 17.01.2017 (…) În baza art. 68 C.p.p. respinge ca neîntemeiată cererea de recuzare a doamnei judecător Liana Arsenie formulată de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 17.01.2017 (…) Amână pronunţarea – Soluţia pe scurt: Stabileşte pronunţarea la data de 27.01.2017”, se arată pe portalul instanţei de judecată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Plângere la CSM împotriva procurorului DNA

Ministrul Muncii a avut o reacţie şi pe Facebook, în cursul serii, pe lângă cele declarate dimineaţa, după ce procesul fusese suspendat.

Un nou proces pentru mizeria de dosar instrumentat de DNA împotriva mea. Aştept răspunsul instanţei, dar îl intuiesc. Oricum, ce s-a întâmplat azi, rămâne în analele Justiţiei. Dându-şi seama ca ar putea fi a şaptea oară când pierde, DNA a solicitat revocarea judecătorului. Ar trebui să ceară revocarea oricărui judecător corect din România ca să poată câştiga acest dosar, instrumentat abuziv atât de vizibil! Acelaşi procuror care a ameninţat un judecător în faţa mea şi a avocaţilor şi împotriva căruia am depus azi (marţi – n.r.) plângere la CSM – nu că aş avea vreo speranţă că se opreşte vreun abuz, dar măcar să avem dovada la CEDO că am făcut toate demersurile, a făcut o criză şi azi în faţa altui judecător fiindcă nu i-a admis o excepţie şi i-a cerut recuzarea. Circ gratis! Începe să mă amuze disperarea DNA de a câştiga meciuri de etapă, măcar pe procedură… Aştept legea răspunderii magistraţilor. Nu de alta, dar dacă tot au făcut atâtea abuzuri, măcar să aibă prilejul să le explice… Garantez că sunt un om corect şi că voi duce această luptă până la capăt!”, a scris fostul primar al Craiovei pe Facebook.

Politica