joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovean la judecată, în stare de arest, pentru infracţiuni rutiere

Craioveanul de 42 de ani, arestat preventiv în ultima zi a lunii noiembrie, după ce a fost prins beat la volan  şi cu permisul suspendat tot pentru alcool, rămâne în spatele gratiilor. Trimis în judecată, în decembrie anul trecut, în stare de arest preventiv, pentru  refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (art.337 NCP), bărbatul a fost menţinut, la sfârșitul săptămânii trecute, în arest preventiv, Judecătoria Craiova respingându-i cererea de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar.   

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, marţi, 29 noiembrie 2016, seara, în jurul orei 20.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, aflaţi în executarea serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier, l-au depistat, în trafic, pe Justinian Carusel Boştinaru, de 42 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, pe strada „22 Decembrie 1989” din Craiova, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii rutieri l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice suspendat ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni la regimul rutier cu doar câteva zile înainte. Prin ordonanţa poliţiei judiciare din cadrul Biroului Rutier Craiova s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (două infracţiuni).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore marţi seara, iar miercuri, Judecătoria Craiova a dispus arestarea sa pe o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Inculpatul a contestat hotărârea Judecătoriei Craiova, însă marţi, 6 decembrie, Tribunalul Dolj i-a respins contestaţia, hotărârea fiind definitivă:  „Respinge contestaţia formulată în baza art. 204 CPP de inculpatul Boştinaru Carusel Justinian, împotriva încheierii de şedinţă din Camera de Consiliu nr. 109 din data de 30.11.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova. Cheltuielile judiciare în cuantum de 130 lei reprezentând onorariu apărător oficiu, rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 2 Cpp: Obligă inculpatul la plata sumei de 70 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu din 06.12.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Pe 20 decembrie s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Justinian Carusel Boştinaru a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru  refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (art.337 NCP). Dosarul a intrat în camera preliminară unde este analizat de magistraţi, însă vineri, 13 ianuarie a.c., instanţa i-a respins inculpatului cererea de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar și l-a menţinut după gratii:  „În temeiul art. 348 rap. la art. 207 alin. (4) şi (6) C. Pr. Pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, dispusă faţă de inculpatul Boştinaru Carusel Justinian, prin încheierea nr. 109/30.11.2016, pronunţată în dosarul 34763/215/2016 al Judecătoriei Craiova, fiind emis mandatul de arestare preventivă nr. 79/30.11.2016, şi dispune menţinerea acesteia. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, ca neîntemeiată În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 13.01.2017”, se arată în hotărârea instanţei. Bărbatul a contestat hotărârea Judecătoriei Craiova, contestaţia sa fiind programată să se judece astăzi, la Tribunalul Dolj.

Politica