joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un tir în pasajul subteran, încă o pană de curent

Se întâmplă din nou. Încă un tir a intrat, în weekend, în pasajul subteran, rupând cablurile de alimentare electrică din pasaj, ducând la o pană de curent în subteran. Constructorul pasajului a fost anunțat și lucrează la remedierea problemei.

„Da, un tir a smuls cablurile de la iluminatul din pasaj, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Colegii de la Servicii Publice au luat legătura cu Mitliv, societatea care a făcut pasajul și care o are în garanție, pentru a remedia în cel mai scurt timp”, a declarat viceprimarul Craiovei, Adrian Cosman.

Problema pare să rămână una constantă, având în vedere că, și la începutul lunii decembrie pasajul subteran a mai trecut prin reparații, atunci când un alt tir a pătruns în pasajul subteran, fiind avariat tabloul electric și, implicit, instalația de iluminare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Problema, la hărțile neactualizate

Viceprimarul cu atribuții de primar, Mihail Genoiu, a explicat, într-un interviu acordat Jurnalul Olteniei, la finele anului trecut, că problema o reprezintă hărțile neactualizate după care se ghidează șoferii acestor tiruri.

„Marea lor majoritate sunt tirurile care vin de pe relaţia Calafat-Bechet şi care încearcă să tranziteze oraşul ori înspre Timişoara, ori înspre Bucureşti, ignoră toate semnele de circulaţie care sunt puse, pentru că putem vorbi despre orice, dar nu despre faptul că municipiul nu ar fi unul cu indicatoare clare şi suficiente. Le ignoră pentru că sunt obişnuiţi să se ghideze numai pe GPS-ul din bord. Avem un nou proiect realizat de cei de la Comisia de Sistematizare în cooperare cu Poliţia Rutieră, de montare de astfel de indicatoare, însă cel mai important lucru pe care încercăm să îl realizăm – nu am reuşit decât în mică parte – să luăm legătura cu firmele care actualizează GPS-ul. S-a montat o poartă pe care atârnă un senzor care, odată ce este atins de maşinile mai înalte de patru metri, acţionează semaforul pe culoare roşie de intrare în tunel. Cu toate astea, şi cu culoarea roşie în faţă, tirul a trecut, dacă aşa îi arată harta din bord. Până la urmă, soluţia asta va fi: să găsim societăţile, una dintre ele a fost depistată, care actualizează aceste hărţi, nu numai pentru pasaj. Craiova trebuie cuplată la asemenea noutăţi”, spunea Genoiu.

Politica