joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi copii din Bărbăteşti, plasaţi în grija statului

 

Doi copii din Bărbăreşti au fost preluaţi de autorităţile statului, după ce primarul localităţii a anunţat că minorii sunt neglijaţi. Copiii, unul în vârstă de patru luni, altul de doi ani, au fost găsiţi în casă cu tatăl lor care se afla într-o stare avansată de beţie. Mama lor are obiceiul să plece de acasă.

“Acţionând în conformitate cu planul de colaborare pe baza căruia s-a constituit Grupul de Intervenţie Rapidă, o echipă operativă formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Vâlcea, DGASPC şi Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea s-a deplasat, în urma sesizării primarului din Bărbăteşti, domnul Constantin Banacu, într-o gospodărie aflată pe raza acestei localităţi, pentru a verifica situaţia semnalată de primarul vâlcean. Datele puse la dispoziţia GIR s-au dovedit a fi reale: 2 copii minori, în vârstă de 4 luni şi respectiv 2 ani, au fost găsiţi la domiciliu doar în prezenţa tatălui, care se afla într-o stare avansată de beţie. De precizat că mama, cu grave probleme de sănătate pricinuite tot de consumul exagerat de alcool şi cu un stil de viaţă promiscuu, conform declaraţiilor reprezentanţilor Primăriei Bărbăteşti care au monitorizat acest caz, părăseşte frecvent domiciliul, neglijând cei doi copii minori, cu nevoi specifice vârstei foarte fragede”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii.

Constatând la faţa locului că minorii trăiesc în condiţii mizere, iar viaţa le este permanent ameninţată din neglijenţa gravă a celor care ar fi trebuit să le-o ocrotească, reprezentanţii DGASPC au preluat copiii şi i-au internat în Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica