vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

7 cazuri de gripă, confirmate în judeţul Olt

Șapte cazuri de gripă au fost confirmate în judeţul Olt, potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, unul dintre cazuri fiind semnalat la un copil de numai patru ani.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a transmis o situaţie a numărului cazurilor de viroze respiratorii şi gripă întregistrate în judeţ în ultima săptămână a anului trecut. Astfel, potrivit datelor DSP Olt, în ultima săptămână a lunii decembrie a anului 2016, s-au înregistrat: 906 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute cu 79 internări; 569 cazuri de Pneumonii cu 96 internări; 7 cazuri de gripă sezonieră, din care: 6 cazuri cu virusul gripal tip A subtip H3N2 şi 1 caz cu virusul gripal tip B. Între persoanele îmbolnăvite de gripă se află şi un copil în vârstă de patru ani. Pacienţii nu erau vaccinaţi antigripal. Cinci dintre aceştia sunt, în continuare internaţi în spital.

Situaţia cazurilor de rujeolă din judeţ

Policlinica Buna Vestire Craiova

DSP Olt a transmis şi situaţia cazurilor de rujeolă înregistrate în judeţ.

Astfel, în judeţul Olt s-au înregistrat 36 cazuri de rujeolă confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucureşti, repartizate astfel:

Nr.crt. Localitatea Cazuri rujeolă confirmate
1 Caracal 6
2 Drăgăneşti-Olt 1
3 Mărunţei 2

sporadice

4 Verguleasa 1 sporadic
5 Dobrosloveni 14
6 Rusăneşti 2
7 Scărişoara 1
8 Urzica 1
9 Studina 2
10 Deveselu 1 sporadic
11 Vlădila 1 sporadic
12 Stoeneşti 1
13. Tia Mare 2 sporadice
14. Izbiceni 1 sporadic
Total 36

 

Politica