sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Lia Olguța Vasilescu, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Muncii

Lia Olguța Vasilescu, propusă pentru funcția de ministru al Muncii și Justiției Sociale, a fost audiată, miercuri, în Comisia pentru Muncă a Parlamentului României și a primit aviz pozitiv.

Printre măsurile în domeniu enumerate de aceasta în cadrul comisiei, reamintim formarea profesională a bonelor, reducerea vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil, pentru femeile cu mai mult de trei copii, înființarea Instituției Avocatului Copilului, dar și înființarea a opt centre regionale pentru asistarea copiilor cu tulburări de comportament.

În ceea ce privește persoanele cu dizabilități, se dorește, printre altele, susținerea programelor de știri din cadrul televiziunilor prin plata integrală a interpreților și suportarea tuturor costurilor necesare pentru introducerea acestui tip de prezentare, creșterea gradului de subvenționare pentru recuperare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Firmele ar urma să primească din partea statului, după cum a declarat Lia Olguța Vasilescu, câte 1.000 de euro pentru fiecare angajat dacă internship-ul se transformă în contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Totodată, în ceea ce privește învățământul, se dorește ca un procent de 10% dintre locurile bugetate în sistemul universitar să fie pentru tinerii din mediul rural, cu obligația ca, după absolvirea studiilor, aceștia să se întoarcă în mediul rural pentru o durată egală cu perioada studiilor.

Printre alte măsuri, reamintim: creșterea burselor sociale la 700 de lei pe lună, impozitul pe venit zero pentru pensiile mai mici sau egale cu 2.000 de lei lunar, impozit de 10% pentru pensiile mai mari de 2.000 de lei, începând cu luna ianuarie a anului viitor, crearea sistemului E-asistență socială, dar și deduceri pentru familiile cu venituri până în și peste 50.000 de lei pe lună.

spot_img
spot_img

Politica