miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spectacol unic la Opera Română Craiova

Opera Română Craiova plănuieşte un spectacol eveniment, aşteptat de melomanii din întreaga ţară. Reprezentaţia spectacolului “Turandot”, operă în trei acte, compusă de Giacomo Puccini, o va avea drept cap de afiş pe celebra soprană suedeză Irene Theorin care va interpreta rolul titular în cadrul spectacolului. Alături de Orchestra şi Corul Operei Române Craiova, la spectacol vor mai lua parte solişti invitaţi precum tenorul italian Simone Frediani, maestrul Wakter Attanasi, Renata Vari, Sorin Drăniceanu, Mircea Tudora, Ioan Cherata, Cristian Bălăşescu, Bogdan Olaru, dar şi Dragoş Drăniceanu.

Dorim ca acest eveniment să fie unul de excepţie pe scena Operei Române Craiova translatată, sperăm, pentru o perioadă cât mai scurtă de timp, pe scena Cercului Militar din Craiova. Am programat acest spectacol cu opera Turandot, în data de patru februarie, anul trecut în august-septembrie când concepeam întregul program al stagiunii artistice 2016-2017. Sper ca distribuţia din patru februarie să fie cea mai bună distribuţie pe care o putem avea nu numai în Craiova ci şi în România, pe scena unei opere. Prezenţa doamnei Irene Theorin se datorează maestrului Walter Attanasi el fiind, deja, “artistul casei”, al Operei Române Craiova. A făcut tot ceea ce era necesar ca doamna să vină şi să ne onoreze cu prezenţa în acest spectacol. Nu mai puţin importantă este şi prezenţa tenorului Simone Frediani din Italia venit la Craiova după îndelungi demersuri făcute de maestrul Walter Atanasi. Îmi exprim în continuare bucuria şi onoarea de a mă afla alături de aceşti artişti”, a spus Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova.

Turandot” este ultima creaţie a lui Giacomo Puccini, fiind considerată cea mai bună operă care s-a scris vreodată. Inovaţia muzicală este fascinantă, iar dificultatea partiturii face ca opera să fie rar pusă în scenă, Oprea Română Craiova fiind printre puţinele teatre de profil din ţară care au inclus acest titlu în repertoriul curent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ideea a fost de a aduce la Craiova mari voci, de talie mondială. Și pentru că trebuie să ne gândim atât la artă cât şi la modul în care aceasta se îmbină cu economia, încercăm să le explicăm care sunt condiţiile financiare ce presupun venirea pe o astfel de scenă. Ei vin aici ştiind care sunt condiţiile şi acceptând să primească bani mai puţini decât ar primi pe alte scene, aducând, însă, nivelul artistic mondial. Aceasta este mulţumirea noastră, că am reuşit să aducem artişti care, în mod normal, sunt plătiţi în aur”, a spus Walter Atanasi, dirijor italian.

Solistul italian Simone Frediani este încântat de venirea la Craiova. El va interpreta rolul Principelui Calaf. Tenorul a obţinut premiul Michelangelo Cupisti în timpul studiilor şi a debutat cu interpretarea rolului Luigi în „Tabarro”. Simone Frediani, tenorul, a fost decernat cu titlul „Cea mai importantă voce a competiţiei” la concursul O.M.E.G.A şi este invitat al unor importante teatre lirice italiene.

La Craiova, am găsit oameni de calitate, nu doar profesională ci şi umană, iar atmosfera de lucru este una foarte plăcută şi simt că împreună putem avea un spectacol şi putem ajunge la un nivel ridicat”, a spus Simone Frediani.

Capul de afiş al spectacolului este soprana suedeză Irene Theorin, una dintre cele mai renumite soprane dramatice. Irene este absolventă a Academiei de muzică şi a Școlii Regale de Operă din Copenhaga, fiind recunoscută în întreaga lume pentru flexibilitatea sa vocală.

Sunt pentru prima dată în România, nu am mai fost până acum şi sunt încântată să fiu la Craiova. Turandot este o operă foarte grea şi nu ştiu dacă pot spune câteva scene din întreaga lume pe care se joacă. Atunci când faci acest lucru trebuie să simţi muzica şi spiritul ei ”, a spus Irene Theorin.

Spectacolul are loc sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 19.00, pe scena Cercului Militar Craiova.

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica