luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baroul Dolj a marcat Ziua Europeană a Avocaţilor

Baroul Dolj a organizat, sâmbătă, o masă rotundă cu tema „Accesul la justiţie”, marcând, cu ocazia aceasta, şi Ziua Europeană a Avocaţilor. În cadrul evenimentului, decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu, a făcut şi trei anunţuri foarte importante pentru instituţie.

Spuneam de câteva noutăţi pe care vreau să vi le prezint. Prima ar fi cea legată de publicarea, editarea revistei Iustitia pe anul 2016, un număr consistent. Baroul Dolj v-a obişnuit cu un astfel de demers, este al şaselea an pentru publicarea acestei reviste, una care, evident, este o continuare a celei din perioada interbelică. O revistă, zicem noi, de ţinută, în paginile căreia veţi găsi articole privind organizarea avocaturii, profesia la zi, discuţii în mediul juridic, cercetări şi studii juridice, dar şi o secţiune destul de de bogată în jurisprudenţă”, a explicat decanul Baroului Dolj. Totodată, acesta a anunţat că Premiul „Avram Iancu”, acordat prima dată de consiliul Baroului Dolj în anul 1924, va fi decernat avocatului Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea va primi Premiul „Avram Iancu”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suntem în preajma Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie, şi este foarte important pentru că, pe 16 noiembrie, preşedintele României a semnat decretul prezidenţial pentru numirea, acordarea titlului de erou al naţiunii române lui Avram Iancu, un demers urmărit de mulţi ani şi oficializat acum, pe 16 noiembrie 2016. În acest context, consiliul Baroului Dolj, în data de 8 decembrie 2016, a acordat, spre cinstirea şi eternizarea memoriei eroului naţional Avram Iancu şi martir al românismului, şi pentru a pune în fapt – este adevărat, într-o mică măsură -, ceea ce în testamentul său se regăseşte, anume că luptătorii cu arma legii vor reuşi să redice drepturile naţiunii, consiliul Baroului Dolj a hotărât, în acest an, acordarea acestui premiu avocatului Gheorghe Piperea, avocat în cadrul Baroului Bucureşti şi profesor la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, pentru meritele sale în această activitate”, a anunţat Lucian Săuleanu. Premiul „Avram Iancu„ va fi decernat într-o festivitate distinctă.

O altă noutate legată de activitatea Baroului Dolj este că instituţia a reuşit accesarea de fonduri europene printr-un proiect de 430.000 de euro, unul care are o legătură directă cu accesul liber la justiţie şi care urmează să fie implementat în perioada următoare.

Evenimentul de sâmbătă a continuat cu discuţii pe tema „Accesul la justiţie”.

Politica