sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljeanul care a vrut să mituiască un poliţist craiovean cu 2.000 de lei, menţinut în arest la domiciliu

Soluţionarea procesului bărbatului de 54 de ani, din municipiul Calafat, ajuns după gratii la sfârșitul lunii august pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, a fost amânată pentru 8 decembrie a.c., la Tribunalul Dolj. Bărbatul a fost prins de ofiţerii anticorupţie şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj în timp ce îi oferea unui agent de la Secţia 3 Poliţie Craiova 2.000 de lei pentru a nu lua măsurile legale, după ce fusese depistat, cu o zi mai devreme, în trafic, în timp ce transporta marfă fără documente de provenienţă, cu un autovehicul ce avea RCA-ul expirat. La ultimul termen, de joia trecută, a fost menţinut în arest la domiciliu, unde a ajuns pe 6 septembrie a.c.

Reamintim că, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat, miercuri, 31 august a.c., prinderea în flagrant a lui Stelian Smădoi, de 54 de ani, din municipiul Calafat, în timp ce oferea suma de 2.000 lei agentului de poliţie Valentin Pîrvuleţu, de 34 de ani, de la Secţia 3 Poliţie Craiova, pentru a nu lua măsurile legale cu ocazia depistării acestuia în trafic în timp ce transporta marfă fără documente de provenienţă, cu un autoturism ce avea RCA-ul expirat. Mai exact, marţi, 30 august a.c., seara, un echipaj de siguranţă publică al Secţiei 3 Poliţie a oprit pentru control o autoutilitară, care se deplasa pe strada Caracal din Craiova, condusă de Ionuţ V., de 33 de ani, din Poiana Mare, moment în care proprietarul acesteia, Stelian Smădoi, de 54 de ani, din Calafat, le-a înmânat poliţiştilor un plic cu mai multe documente şi bancnote de 100 lei, fără a putea stabili suma exactă. Oamenii legii i-au restituit plicul bărbatului şi i-au comunicat expres ce documente trebuie prezentate. Întrucât nu au prezentat documentele solicitate, poliţiştii i-au condus pe cei doi doljeni la sediul secţiei, anunţând conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi apoi pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj cu privire la intenţiile proprietarului vehiculului.

La sediul secţiei, agent principal de poliţie Pîrvuleţu Valentin a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă de 1.000 lei pentru lipsă asigurare auto, totodată dispunând reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului. Stelian Smădoi le-a declarat poliţiştilor că se va întoarce în cursul zilei de joi la unitatea de poliţie pentru a prezenta documentele justificative ale mărfii, totodată solicitând numărul de telefon personal al agentului principal Pîrvuleţu Valentin. Doljeanul l-a sunat, joi, pe poliţist şi i-a cerut să se întâlnească în afara secţiei de poliţie unde s-a realizat şi prinderea în flagrant. Bărbatul de 54 de ani a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat şi reţinut pe 24 de ore, în baza odronanţei emise de procuror, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. A fost arestat pentru 30 de zile în baza mandatului emis de Tribunalul Dolj, însă a făcut contestaţie, iar pe 6 septembrie a.c. Curtea de Apel Craiova l-a plasat sub control judiciar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 21 septembrie s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Stelian Smădoi a fost trimis în judecată pentru dare de mită, iar pe 24 octombrie cauza a ieșit din camera preliminară, fiind dispusă începerea procesului: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 604/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind pe inculpatul Smădoi Stelian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Smădoi Stelian. Cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 24.10.2016”.

La termenul de joi, 24 noiembrie a.c., instanţa a amânat soluţionarea cauzei pentru 8 decembrie, însă l-a menţinut pe inculpat în arest la domiciliu:  „Menţine măsura arestării la domiciliu luată faţă de inculpatul SMĂDOI STELIAN, prin încheierea nr. 217 din data de 01.09.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, rămasă definitivă prin încheierea nr. 172 din data de 6.09.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Craiova. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 24.11.2016”.

Agent principal de poliţie Pîrvuleţu Valentin, în vârstă de 34 de ani, îşi desfăşoară activitatea la Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare din cadrul Secţiei 3 Poliţiei, acesta fiind recrutat din sursă externă în anul 2006, mare parte din cariera de poliţist acestuia fiind la Postul de Poliţie Coţofenii din Dos. Poliţistul este la a doua situaţie de acest fel, după ce, în anul 2011 doi conducători auto i-au oferit suma de 2.000 lei  pentru a nu le întocmi dosar penal pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat, bani pe care i-a refuzat anunţând conducerea IPJ Dolj şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj. Comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, comisar şef Constantin Nicolescu, l-a felicitat, ieri, pe agentul de poliţie şi i-a înmânat o diplomă  pentru integritatea de care a dat dovadă.

 

Politica