marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directorul APIA Gorj, găsit incompatibil de ANI

 

Agenţia Naţională de Integritate a emis, luni, un comunicat de presă, prin care a anunţat că directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj, Constantin Negrea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 noiembrie 2013 – 6 martie 2015. Starea a fost constatată „întrucât a deţinut simultan funcţia publică de Director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Gorj şi calitatea de expert tehnic judiciar în specializarea agricultură, calitate aflată în legătură cu atribuţiile din fişa postului acestuia”, se arată în comunicatul ANI.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului” (aşa cum a fost modificat prin art. 52 din Legea-cadru nr. 330/2009, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice).

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Constantin Negrea a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica