vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prins de poliție, după ce a făcut o mare prostie… la beție

Cine va face ca el, ca el să pățească! Un oltean s-a ales cu dosar penal și riscă să ajungă la pârnaie pentru o trăznaie! S-a îmbătat criță și în loc să se culce a furat o mașină și s-a plimbat cu ea, ca ,,șmecheru”, chiar dacă nu avea permis de conducere. Plimbarea nu a durat mult căci la un moment dat a intrat cu mașina într-un șanț, avariind-o. Poliția a pus coșul pe el și acum trage ponoasele ,,șmecheriei” sale. La data de 14.11.2016, orele 2230, Politia orașului Strehaia a fost sesizată de către un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din orașul Turceni, jud. Gorj, cu privire la faptul că un alt bărbat i-a sustras autoturismul proprietate personală, aflându-se pa raza com. Butoiești. La fața locului s-au deplasat poliţiştii Postului de Poliție Butoiești, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana indicată de către apelant i-a sustras autoturismul parcat în fața curții unei alte persoane din satul Răduțești, com. Butoiești, apoi l-a condus pe drumurile publice din satele Răduțești și Butoiești fără a deține permis de conducere, ulterior, aflându-se pe raza satului Butoiești a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă pătrunzând în șantul de deversare a apelor pluviale, avariindu-l. Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație de 0,74 mg/L alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiuniilor de furt în scop de folosință, distrugere, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, respectiv, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

Amenzi de peste 20.000 de lei

Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi au aplicat, în ultimele 48 de ore, 110 sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic care nu au respectat Codul Rutier, în valoare de 20.350 lei. În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului Poliției Rutiere, au continuat acţiunile pe şoselele mehedințene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.350 lei, a fost reţinut în vederea suspendării un permis de conducere si au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Astfel, 23 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 7 pietoni pentru traversări neregulamentare, iar 2 conducători auto au fost sancţionaţi pentru lipsa documentelor.

Poliția dă lecții și chestionare la elevii

În cadrul evenimentului derulat de Poliția Română, „Luna Antidrog” și a Proiectului adresat tinerilor privind prevenirea consumului de droguri, traficului de ființe umane și criminalității informatice inițiat de Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, la data de 14 noiembrie 2016, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat și desfășurat o acţiune preventivă la Şcoala Gimnazială nr. 14 din municipiul Drobeta Turnu Severin.Scopul acţiunii l-a reprezentat creşterea gradului de informare al elevilor în vederea prevenirii comportamentelor de risc şi de implicare a acestora în fapte antisociale.În cadrul întâlnirii cu elevii, au fost abordate teme de discuţie din diverse domenii, cum ar fi consum de droguri, siguranţă rutieră, delincvenţă juvenilă, modalităţi de autoprotecţie în diverse situaţii, siguranţa pe internet, comportamente antisociale, trafic de fiinţe umane.

O activitate distinctă a constat în aplicarea unui set de 60 chestionare elevilor de la Școala Gimnazială nr. 14, în cadrul unui studiu de impact referitor la temele de interes în comunicarea cu polițiștii, siguranța personală și percepția acestora asupra informațiile transmise. Activitățile au continuat şi la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja” din municipiul Drobeta Turnu Severin, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfășurând o activitate de informare privind siguranța pe rețelele de socializare, comerțul electronic, prevederi legislative, prevenirea traficului și consumului de droguri.

 

Politica