miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Control judiciar în dosarul fraudei cu medicamente pentru cancer

Șapte persoane, între care trei din Capitală, au fost puse sub control judiciar în dosarul privind decontarea unor reţete şi servicii medicale fictive de la Casa de Asigurări de Sănătate Publică Dolj, una dintre acestea fiind Mariana Găvănescu, şefa Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Gorj, informează gorjexclusiv.ro, citând surse judiciare.

Opt suspecţi şi 60 de martori au fost chemaţi la declaraţii, în urma percheziţiilor efectuate, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, la domiciliul unor medici, precum şi la alte instituţii.

După percheziţii, medicul Mariana Găvănescu, şefa Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Gorj, „şi-a depus o cerere de concediu de odihnă, pentru că mai avea de efectuat o anumită perioadă. Am cerut unele informaţii, dar mi-a comunicat că nu poate să spună nimic, pentru că nu are voie. Eu nu am ştiut ce se întâmplă la secţia condusă de dumneaei“, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, potrivit adevărul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În total, 17 percheziţii domiciliare au fost efectuate, marţi, de procurori.

Din probele administrate până în prezent a rezultat că în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial. Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit până în prezent se ridică la suma de aproximativ 400.000 lei”, au anunţat anchetatorii.

Acuzaţiile aduse în acest caz sunt de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii.

 

Politica