luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Podul Suspendat se pregăteşte de o nouă reabilitare

 

Podul Suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu”, una dintre principalele atracţii ale monumentului istoric, ar urma să fie reabilitat în perioada următoare. Primăria Craiova va aloca bani pentru expertiza tehnică a acestuia şi pentru documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie.

Suma propusă de municipalitate pentru aceste documentaţii este de 16.000 de lei, iar aceasta va fi supusă votului consilierilor locali în cadrul unei noi rectificări bugetare, la şedinţa de joia aceasta.

Podul, într-o stare de degradare avansată

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deoarece Podul Suspendat peste pârâul în cascade reprezintă piesa principală de vizitare din Parcul „Nicolae Romanescu”, şi datorită faptului că acesta se află într-o stare de degradare avansată, propunem includerea în Programul de Investiţii Publice a sumei de 16 mii de lei”, se arată în raportul ataşat proiectului de hotărâre. Documentaţiile ar trebui să fie realizate într-o lună de la data atribuirii contractului. 

Primarul Craiovei a explicat, în urmă cu aproximativ o lună, că şi aici se va apela la ajutorul Ministerului Culturii, care să îşi dea acceptul asupra felului în care va arăta acest pod.

Am cerut, de asemenea, Ministerului Culturii, să ne dea o variantă şi pentru pod. Podul a fost refăcut în urmă cu câţiva ani, consolidat, dar mai trebuie schimbate nişte scânduri, vopsite lanţurile de pe acest pod, şi am zis să facem totul cu avizul Ministerului Culturii, ca să nu fie niciun fel de problemă”, a spus Lia Olguţa Vasilescu. Reamintim că Parcul „Nicolae Romanescu” este un monument istoric, iar toate lucrările din cadrul său au nevoie de avizul Ministerului Culturii.

Politica