sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţist de frontieră, abonat la şpaga braconierilor

Un poliţist de frontieră din judeţul Dolj este acuzat de luare de mită şi complicitate de braconaj cinegetic, acesta fiind deja arestat preventiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au anunţat că, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj au destructurat un grup de braconieri coordonat de un agent de poliţie de frontieră din cadrul SPF Calafat – Sector Poliţie Bistreţ.
Persoanele identificate au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor. Este vorba despre Aurel Iovan, de 48 ani, din Rast, agent la Poliţia de Frontieră, acuzat de săvârşirea a 3 infracţiuni de luare de mită şi 3 infracţiuni de complicitate la braconaj cinegetic; Florin Șarlă, de 42 de ani, din Craiova, acuzat de 3 infracţiuni de dare de mită, 3 infracţiuni de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept; Ovidiu Alexandru Ozunu, de 34 de ani, din Craiova, Bogdan Cosmin Bărbulescu, de 38 de ani, din Craiova şi Nicolae Balaci, acuzaţi de săvârşirea a câte 3 infracţiuni de dare de mită şi 3 infracţiuni de braconaj cinegetic.
În fapt, în perioada iunie – octombrie 2016, B.N., Ș.F., O.A.O. şi B.C.B. s-au deplasat în zona Bistreţ, judeţul Dolj unde, pe timpul nopţii, au braconat prin împuşcare mistreţi şi iepuri, acest lucru întâmplându-se pe timpul executării serviciului de către agentul de poliţie I.A. care avea în competenţă zona respectivă. Agentul de poliţie facilita braconierilor accesul în perimetrul fondului cinegetic, iar după ce aceştia împuşcau animalele sălbatice, le asigura părăsirea în siguranţă a zonei, pentru aceste facilităţi I.A. primind ulterior foloase necuvenite, respectiv vânat braconat, în valoare de aproximativ 2.500 euro.
Ca urmare a activităţilor specifice desfăşurate, s-a stabilit că în noaptea de 16/17.10.2016, agentul de poliţie I.A. a intrat de serviciu şi le-a facilitat braconierilor accesul în zonă, aceştia împuşcând 4 mistreţi şi 3 iepuri, a căror valoare a fost estimată la aproximativ 6.000 euro. Ulterior, s-a procedat la efectuarea de percheziţii domiciliare în trei locaţii aparţinând braconierilor şi poliţistului de frontieră, ocazie cu care au fost găsite animalele împuşcate, precum şi o cantitate însemnată de peşte, potrivit DGA.

Poliţistul de frontieră a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar ceilalţi inculpaţi sunt cercetaţi sub control judiciar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica