Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Video/Loc de ascuns imigranţii: lada de scule

Publicat

pe

Doi sirieni au fost găsiţi, de poliţiştii de frontieră din Calafat, ascunşi în lada de scule a unui camion încărcat cu ţevi metalice. Imigranţii au spus că voiau să ajungă în Germania şi, într-o parcare din Sofia, s-au gândit să se ascundă în lada de scule a camionului condus de un turc.

sirieni-in-ladaÎn data de 20.10.2016, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul turc Onder G., în vârstă de 54 de ani, la volanul unui automarfar încărcat cu țevi metalice din Turcia pentru Germania.

Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a efectuat un control amănunțit al automarfarului, ocazie cu care au descoperit, ascunse în lada de scule de sub remorca acestuia, două persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni sirieni, cu vârste de 25 respectiv 28 de ani.

Aceștia au declarat că s-au ascuns în locul „special” amenajat, într-o parcare din Sofia, cu intenția de a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, şoferul, mijlocul de transport şi cei doi migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”– SPTF Dolj