duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum Da(u)m cu piciorul la 3 puncte

Cu o prestaţie acceptabilă doar în partea secundă, tricolorii au ratat şansa unui succes, în ultimul minut de prelungire, când Stanciu a tras peste poartă din penalti

Cluj Arena”, al cărei gazon a fost de proastă calitate, nu a purtat noroc reprezentativei României la meciul de debut în grupa E de calificare la Campionatul Mondial din 2018, din Rusia. Aflat la primul joc la naţională neamţul Cristoph Daum a început aventura cu stângul, într-o campanie ce se anunţă foarte dificilă. În jocul de la Cluj-Napoca, cu selecţionata Muntenegru, tricolorii au deschis scorul prin Adi Popa, care a reluat de la opt metri o pasă venită de la Nicuşor Stanciu (85). Nici nu au apucat bine să se bucure jucătorii români, pentru că Săpunaru a comis un fault în lateral stânga, iar componentul celor de la Inter Milano, Stevan Jovetic a reluat în minutul 87 cu capul imparabil, de la şapte metri, într-o fază în care atât fundaşii tricolorilor, dar şi portarul Pantilimon au fost parcă hipnotizaţi. Totuşi acest meci se putea încheia cu o victorie, când Keşeru a obţinut o lovitură de pedeapsă, dar mult prea lăudatul Nicuşor Stanciu a ratat penaltiul, şutând mult peste poartă (90+7), arătând că este un jucător ce nu poate juca sub presiune. ”Îmi pare rău pentru fantasticii suporteri, îmi pare rău şi pentru jucători, pentru prestaţia lor din partea a doua, meritau cele trei puncte. În prima repriză am avut emoţii pentru că eram într-o formulă nouă, cu un antrenor nou, nu e aşa uşor. Scopul nostru a fost să punem presiune, ne-am creat mai multe ocazii, dar după reuşita lui Adi Popa nu ne-am putut apăra bine şi am primit gol. Echipa a reuşit să revină, însă nu am înscris din penalti. Trebuie să facem mai multe, să depunem mai mult efort pe viitor, însă am văzut şi multe lucruri bune în această seară”, a declarat selecţionerul României, germanul Cristoph Daum. Acesta a folosit în jocul cu Muntenegru formula: Pantilimon – Benzar, Moţi, Grigore, Filip – Hoban, Săpunaru – Bicfalvi (76 Popa), Stancu (90 Keşeru), Stanciu – Andone (70 Torje). Adversara naţionalei României, antrenată de Ljubisa Tumbasevic s-a prezentata în componenţa: Bozovic – Tomasevic, Savic, Simic, Vukcevic – Marusic, Vesovic (80 Kojasevic), Scekic, Bakic (68 Mugosa) – Jovetic – Bequiraj (90+2 Nikolic). În celelalte două meciuri ale grupei s-au înregistrat următoarele rezultate: Danemarca – Armenia 1-0 şi Kazahstan – Polonia 2-2.

Clasamentul grupei E, după prima rundă, arată astfel: 1. Danermarca 3 puncte (golaveraj 1-0), 2. Kazahstan 1 (2-2), 3. Polonia 1 (2-2), 4. România 1 (1-1), 5. Muntenegru 1 (1-1), 6. Armenia 0 (0-1). Următorul joc al României va avea loc pe 8 octombrie, la ora 19, în deplasare cu Armenia, tot adunci urmând să se mai dispute: Muntenegru – Kazahstan (ora 19) şi Polonia – Danemarca (ora 21.45).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica