luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

WORLD VISION ROMANIA ANUNȚĂ PROIECTELE CĂȘTIGATOARE ÎN CADRUL PROGRAMULUI „EDUCAȚIE PENTRU SCHIMBARE”

Fundația World Vision Romania anunță lista finală a proiectelor finanțate în cadrul programului ,,Educație pentru schimbare” implementat în parteneriat cu Fundația Vodafone România în comunitățile rurale din Ialomița, Dolj și Vâlcea. În cadrul acestui program, cu sprijinul celor 5 asociații și grupuri de ințiativă finanțate, vor fi dezvoltate 5 centre de tip școală după școală destinate activităților de integrare socială și reducere a abandonului școlar de care vor beneficia cel puțin 120 de copii pe o perioadă de 9 luni.

Cele 5 proiecte câștigătoare sunt:

Copil ca tine sunt și eu”, Asociația “Copiii – Speranța Armășeștiului”, com. Armășești, jud. Ialomița

Policlinica Buna Vestire Craiova

Educație pentru un viitor mai bun” – Grup de inițiativă Roșiori, com. Roșiori, jud. Ialomița

Ajută-mă să învăț!” – Asociația pentru Dezvoltare Comunitară “EURO”BREASTA, com. Breasta, jud. Dolj

Școala de azi, viitorul de mâine” – Asociația ProTineret Bucovăț, com. Bucovăț, jud. Dolj

Educație pentru schimbare” – Grup de inițiativă Scundu, com. Scundu, jud. Vâlcea

În cadrul programului Educație pentru schimbare, până la data limită de depunere a aplicațiilor, 13 iulie 2016, au fost primite 13 proiecte propuse de către asociațiile și grupurile de inițiativă din tot atâtea comunități rurale din județele Ialomița, Dolj, Vâlcea. Proiectele au fost evaluate în două etape de către o echipă formată din reprezentanți ai Fundației World Vision Romania și ai Fundației Vodafone România pe baza formularelor de aplicație completate de solicitanți și a documentelor însoțitoare.

Fiecare proiect desemnat câștigător va primi o finanțare de maxim 47,500 lei pentru a implementa activități de tipul școală după școală pentru cel puțin 25 de copii din categorii vulnerabile cu scopul îmbunătățirii rezultatelor școlare, reducerii absenteismului și a abandonului școlar.

Pe lângă crearea celor 5 centre de tip școală după școală, World Vision Romania îsi propune să mobilizeze resursele locale și să capaciteze asociațiile și grupurile de inițiativă care vor implementa proiectele la nivel local pentru asigurarea sustenabilității activităților.

Prin Educație pentru Schimbare propunem un program educațional integrat. Obiectivul final este reducerea abandonului școlar și, pentru a-l atinge, ne propunem să lucrăm împreună cu comunitățile respective, să le oferim suportul necesar pentru ca schimbarea în educația copiilor să pornească din comunitate și să fie susținută de membrii comunităților pe termen lung”, a declarat Daniela Buzducea, director executiv World Vision Romania.

Programul „Educație pentru Schimbare” este finanțat de Fundația Vodafone România prin Programul Strategic de Investiție în Mediul Rural care se derulează în toate județele tării și care susține dezvoltarea de proiecte în domeniile educației și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orașele mici din Romania.

Despre World Vision Romania

World Vision Romania este o fundatie crestina care pune in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Inspirati de valorile crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. Din 1990, de cand ne-am inceput activitatea in Romania, am sprijinit peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete.

Noi credem in dreptul copiilor de la sate si de la oras la sanse egale si de aceea, in comunitatile rurale in care suntem prezenti, desfasuram programe de dezvoltare comunitara pe termen lung, cu accent pe educatie si reducerea abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Totodata, desfasuram programe de advocacy prin care militam pentru respectarea drepturilor copiilor, precum si programe de interventie umanitara de urgenta prin care pregatim comunitatile pentru a face fata unor catastrofe naturale si le sprijinim in momentul in care se confrunta cu astfel de probleme.

 Prin tot ceea ce facem ne propunem un singur lucru – sa le asiguram copiilor, in special celor mai vulnerabili, sansa de a-si dezvolta potentialul si de porni pe drumul spre o viata demna.

Politica