duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Revenire solida in Formula 4: Alexandra Marinescu a debutat weekend-ul trecut cu echipa Richardson Racing

Pilotul roman de curse Alexandra Marinescu (16 ani) a avut parte de un debut solid in Campionatul Britanic de Formula 4, dupa o performanta impresionanta reusita pe cel mai tehnic circuit din calendarul competitional.

Etapa de weekend-ul trecut de la Snetterton este prima din cele cinci runde ramase din acest sezon in care Alexandra va concura alaturi de echipa britanica Richardson Racing. Dupa doar cateva zile de teste si pregatire pe simulator ce s-au desfasurat pe parcursul ultimelor saptamani, Alexandra a inceput pozitiv primul ei weekend competitional, reusind sa-si imbunatateasca timpul cu o secunda si jumatate la finalul primei zile pe circuit.

Alexandra s-a clasat pe pozitia 17 in prima ei sesiune de calificari in Formula 4, care a determinat ordinea pentru prima cursa a etapei, ce a terminat-o pe pozitia 15. Cursa a doua a gasit-o pe Alexandra retrogradata pe locul 18 in doar primul tur, de unde a continuat sa isi imbunatateasca ritmul si sa realizeze timpi din ce in ce mai rapizi. Reusind sa evite cateva accidente petrecute in jurul ei, pilotul roman a urcat pe pozitia 12, pe care si-a aparat-o cu maturitate in fata atacurilor venite de la piloti mult mai experimentati decat ea. Desi a terminat a treia cursa doar pe pozitia 16, Alexandra si-a imbunatatit timpul din cursele precedente, reusind sa inregistreze cel mai rapid tur de circuit chiar in ultimele minute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandra este multumita ca si-a atins principalul obiectiv al primei sale participari intr-o etapa completa de Formula 4, si anume acela de a marca trei clasari solide, lipsite de incidente.

Alexandra Marinescu: Sunt foarte multumita de cum a decurs acest weekend si consider ca a fost chiar mai bine decat ma asteptam. Rezultatul din cursa a doua s-a datorat unor circumstante de moment, mai exact de problemele pe care alti piloti le-au avut. Dar am progresat bine pe parcursul weekend-ului din punctul de vedere al vitezei, fiind din ce in ce mai rapida de fiecare data cand ieseam pe circuit, lucru pe care l-am si urmarit de la inceput. Cu siguranta am invatat enorm in acest weekend fiind pe circuit cu alti piloti, avand astfel ocazia sa vad ce fac ei. E cu totul diferit de a alerga de unul singur, tura dupa tura, asa cum o faci in timpul testelor. Sunt o gramada de lucruri pe care le-am asimilat si care m-au ajutat sa devin mai rapida, incepand de la lucrul cu echipa si pana la a fi atenta la ce fac alti piloti. Sunt increzatoare ca ma pot apropia de un ritm asemanator pilotilor din fata clasamentului in cursele care vor urma.

Managerul Richardson Racing s-a declarat multumit de performanta Alexandrei in etapa de debut cu echipa. Gwyn Richardson: Consider ca Alexandra a avut parte de un debut excelent weekend-ul acesta. A condus bine, s-a tinut departe de incidente si a progresat intr-un ritm bun, iar asta se vede si din faptul ca a reusit cel mai bun timp al etapei in ultima tura a ultimei curse. A avut parte si de putin noroc sa termine pe locul 12 in cursa a doua si suntem constienti de asta insa, in acelasi timp, a trebuit sa conduca bine ca sa-i poata tine pe pilotii mult mai experimentati decat ea in spate. Experienta pe care a dobandit-o aici va reprezenta o baza buna pentru urmatoarele etape din campionat. Urmatoarea etapa a Campionatului Britanic de Formula 4 se va desfasura in perioada 13-14 August la Knockhill, Fife.

Foto: Jakob Ebrey Photography

Politica